Ljudbok

Kurtisanen

Blott sexton år gammal debuterade hon på landets mäktigaste teaterscen, Bollhuset. Från logerna blickade kungen och hans hov ner på henne. Förmögna män mätte henne med lysten blick. Hennes skönhet var en förbannelse som skulle få henne landsförvisad till det förrevolutionära Paris. Men också en tillgång när hon ensam gav sig iväg på bildningsresa till Italien och lyckades charma den europeiska eliten.Beata Charlotta var skådespelerska, kurtisan, spion, vän med en drottning och älskarinna åt en man som blev kung. Hon blev bara trettioett år gammal. Efter sig lämnade hon ett glödhett manuskript, en berättelse om sitt liv i romanform som avslöjade hemligheter kring maktens män, en berättelse som aldrig skulle få se dagens ljus. Det var kung Gustav III:s plan, mannen hon konspirerade att mörda. Men han misslyckades. Hans män hittade inte hennes berättelse.Här är den.I Kurtisanen återvänder...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2020-04-10

Betyg

En bok som växte mot slutet. Det höjde betyget en del att Beata Charlotta är en faktisk historisk person och det var intressant att få följa hennes liv. En trevlig bok trots att det var ett mindre trevligt liv och livsöde.

Malin R

2019-09-23

Betyg

Beata Charlotta Ekerman - körflicka och äldst i en syskonskara boendes hos sin frånskilda mor. För att få mat på bordet därhemma måste man ibland frångå sin uppfostran - så Beata Charlotta börjar sin bana som "bättre mamsell". Hennes liv rymmer både kärlek och sorg, landsförvisning och spioneri, falska och sanna vänner, hopp och förtvivlan.
***
En härligt tjock bok som är svår att släppa. Anna Laestadius Larsson har än en gång skrivit en fascinerande roman med avstamp i verkligheten. Beata Charlotta känns verklig - och det är inte alltid hon är sympatisk, men man känner för henne. Det var nog inte lätt att vara kvinna under 1700-talet...

Nerdy Books

2019-07-31

Betyg

Jag älskar författarens tre tidigare böcker som verkligen höll mig som klistrad vid böckerna när jag läste dem.
Den här höll dock inte riktigt samma klass. Jag upplevde att den var lite upprepande med mycket beskrivningar och inte så mycket dialoger, men samtidigt kanske det blir så när handlingen baseras på en historisk person? Jag vet inte, men boken var lite långtråkig i jämförelse med de tre första, tyvärr. Den är dock inte dålig för det!

https://nerdreadingbooks.blogspot.com

Solveig Andersson

2019-05-29

Betyg

talbok, storytel
Briljant och mycket informationsrik läsning som berör, intresserar och lämnar efter sig ett mycket positivt kvardröjande intryck. Läs den!

J

Betyg

Fängslande, stark & skickligt skriven!