Hva betyr det å være snill? Hva legger vi i begrepet i moderne tid, og hvordan kan vi bli et snillere og bedre menneske? I Kunsten å være snill drøfter Stefan Einhorn begrepet "snill" og gir begrepet en utvidet betydning. "For meg er et snilt menneske et individ som lever med etikken i sitt hjerte. En snill person bærer med seg omtanke for andre - for sine medmennesker." Stefan Einhorn mener at å være snill er den egenskapen som vi mennesker bør sette aller høyest. Men hva er ekte snillhet? Hvilke krefter hindrer oss å være snille? Lønner det seg å være snill? På en behagelig måte drøfter Stefan Einhorn viktige spørsmål, han oppnår å føre en dialog med leseren gjennom hele boken.
2023-06-11
Tål att läsas om flera gånger allteftersom ens egna erfarenheter blir flera. Etiska dilemman tas upp som jag som ungdom snabbt kunde ta ställning till men där jag som vuxen som måste handskas med konsekvenserna tänker annorlunda. Boken väcker ens ödmjukhet och ens vilja att verkligen vara snäll. Inte passiv, utan snäll.
2022-03-03
Trevlig bok som lockar till omtanke. Det jag gillade var den mänskliga tonaliteten.
2019-09-25
Intressant med snällhet men vet inte om jag håller med allt i boken. Dock skall snällhet vara högtvärderat i vårt samhälle
Som så många böcker i genren är den lite för lång för sitt koncentrerade budskap. Dock tycker jag den bidrar till ökad medvetenhet - som författaren själv uttrycker, självinsikt är en förutsättning för utveckling. Han påminner också om att det som räknas till slut är vad vi gör, alltså att det inte bara är tanken som räknas och det instämmer jag i. Boken ger oss Stefans tankar om vilka motkrafter som kan påverka oss så att vi inte förmår agera som goda, generösa och snälla medmänniskor. Medvetenheten han skapar i boken bidrar till att vi kan göra klokare val och förhoppningsvis bidra till en snällare värld. Jag tänker i alla fall försöka.
2011-01-10
Trist självhjälpsflum, fullt med snusförnuftiga klyschor och självgoda historier om hur förträfflig författaren själv är.
2009-05-07
Jag gillar verkligen iden hos den här killen. Jag håller även nästan fullständigt med honom. Personligen strävar jag efter att vara så snäll som möjligt både för att det ger mig som person mest och för att det passar min livsfilosofi. Rekommenderar verkligen alla att läsa den här boken. Speciellt om ni misstänker att ni är för snälla.