Kungars död

Iggulden, Conn

| 2004

Flag from sv

601


Historien om Julius Caesars makalösa liv fortsätter i denna andra del av Kejsaren-serien. Caesar, som tvingats lämna Rom, skapar sig ett rykte som militär; i en avlägsen afrikansk provins grundar han den flotta som skall komma att dominera hela Medelhavet. Han slåss för Rom och återvänder så småningom till staden och hustrun Cornelia, nu som en berömd man. På plats finns redan barndomsvännen Brutus, som på sitt håll skaffat sig inflytande. De återförenas i strid för att bekämpa ett hot mot Roms säkerhet; gladiatorn Spartacus har samlat sjuttiotusen slavar och tågar mot staden för en omvälvande strid... Conn Igguldens Kungars död är en fristående fortsättning på den internationella succédebuten Roms portar, i en planerad serie om fyra romaner om Julius Caesar och en omvälvande tid i det romerska imperiet, präglat av maktspel och ränker men också av mod och lojalitet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

elinore järlehag

2015-09-01

Betyg

Del 2 om Julius Ceasar och Markus Brutus. Denna bok var inte lika bra som första tycker jag. Men det Julius tar sig för är enastående. Händelserna återberättar Iggulden på ett vis som även den mest historiehatande personen skulle gilla att läsa.

H

Helena Almqvist

2013-10-06

Betyg

Klarade inte att tvinga mig att läsa ut den, då torr var den! Älskade första delen men denna handlade bara om krig och stidsplaner hela tiden tyvärr

Helena Nilsson

2010-07-28

Betyg

Så bra. Men det är ingen bok man kan "glida" igenom. Nej, här gäller det att ha stenkoll på alla namn som dyker upp.

M

miles andreas

2010-03-01

Betyg

var den lika bra som den första..., ICKE!
kurva,,