?Allt har gått så fort. Gulli som är försvunnen och farfar som ser spöken. Lönndörrar och hemliga laboratorier. Uppstoppade katter och monsterböcker. Egentligen vill jag helst stanna under täcket hela sommaren.? Edisons farmor, den berömda forskaren Gulli Svensson, är försvunnen. Tillsammans med sin bästa vän Choko ger han sig av för att hitta henne. Det blir en resa som leder dem till jordklotets mörkaste hörn, platser ingen människa lyckats ta sig levande ifrån.Kryptosapiens ? ett omänskligt äventyr är en hybrid av en fantasyroman och ett bestiarum, fullt av mytologiska monster från hela världen.
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2020-04-16
Gustav 9 år:
Jag har läst boken Kryptosapiens ett omänskligt äventyr. Det är en lättläst bok och det känns som att man läst massor av kapitel för att texten är ganska stor och bokens kapitel inte så långa. Boken handlar om Edison och Choke. Edisons farmor Gulli har försvunnit. Hon var med på familjens survival camp. Det har Edisons familj en gång i månaden. Lite konstigt. De inväntar jordens undergång. Man får läsa om mytologiska monster som kallas kryptomorfer på olika platser i världen och det är mycket bilder. Ganska spännande. Jag har inte varit på vissa av platserna i boken så det var roligt att läsa om dem.
Det är en spännande bok. Inte så läskig. Man vill inte lägga ifrån sig boken.
AC (mamma):
Ibland när Gustav läst böcker och jag inte får vara med och läsa läser jag dem efteråt för att kunna diskutera dem med honom. Detta var en sån bok. Egentligen inte min typ men när jag väl började läsa den ville jag inte lägga den ifrån mig. Jag tycker det var roligt att få läsa om de olika kryptomorferna och jag gillade att de var runt på olika platser i världen. Sen gillade jag att farmor Gulla inte gillade att kallas farmor utan ville kallas vid namn. Det var samma med min farmor. Hon tyckte det lät så gammalt med farmor.
Underhållande och lite spännande bok.
Tack till Svensk Sci-Fi för fint recex!
Kryptosapiens handlar om Edison och hans kompis Choko som letar efter Edisons mormor som plötsligt försvunnit. I denna färd möter de massvis av mytologiska monster, kallade kryptomorfer. Boken är illustrerad och respektive kryptomorf har en sida där man kan läsa mer om den.
Jag gillade farten i denna bok. Det gick fort att läsa och var intressant att se mytologiska monster runtom i världen, allt från Sverige till USA, till Kina och Nigeria - runtom i hela världen. Illustrationerna var väldigt givande i att se hur dessa mytologiska monster ser ut och gjorde det lättare att hålla allting i huvudet.
Det som försvårar denna bok för mig är främst vilken åldersgrupp den är skriven till. Illustrationerna och de mytologiska monster som har forskats på i denna bok känns mer som monster som du som vuxen/ung vuxen skulle kunna hantera, men skrivsättet känns som för att man ska kunna läsa denna bok för ett barn eller att barnet själv ska kunna läsa den. Detta gör det svårt för mig som läsare att veta om jag är den rätta målgruppen egentligen för den här boken.
Men vill du ha en inblick över en del av de mytologiska monster som finns runtom i världen, i dagsboksform med mycket action och händelser, samt illustrationer på nästan varje sida, rekommenderar jag denna varmt.