Kronprinsessan Victoria

Lindqvist, Herman

| 2009

Flag from sv

19


Drottning med tiden Victoria är unik. Inte bara därför att hon ska gifta sig med en man av folket. Den 19 juni 2010 blir det bröllop mellan blivande drottning Victoria I och Daniel Westling från Ockelbo. Samma år har ätten Bernadotte suttit på tronen i 200 år. Det finns ingen annan dynasti i hela världen där en gren av samma familj suttit på tronen lika länge utan avbrott, och där regenten aldrig tvingats se sitt land i krig.Men Victoria var unik redan då hon föddes, som den första prinsessan på 411 år som själv var född av en drottning av folket. Något sådant hade inte hänt sedan Erik XIV:s drottning Karin Månsdotter födde prinsessan Sigrid. Hon skiljer sig också från alla våra tidigare tronföljare genom att hon inte var född kronprinsessa, utan fick den ställningen då hon var två och ett halvt år efter riksdagens beslut om full kognatisk tronföljd. Detta innebär att äldsta barnet...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Merja A

2011-01-30

Betyg

Det stod ingenting som jag inte har läst eller hört berättas förut. Charles Hammarstens fotografier är väldigt fina. Victoria har så fina färger och blir bra på bild. Boken innehåller över hundra bilder från dopet till förlovningen.

Maria Larsson

2010-04-06

Betyg

Utan tvekan kommer kronprinsessan Victoria att vara den mest omskrivna och fotograferade kvinnan i landet under 2010. Främst med anledning av det efterlängtade (och omdiskuterade) bröllopet den 19 juni.
Att Herman Lindqvist hyser ett genuint intresse för den kungliga historien i Sverige - samt besitter en enorm kunskap i ämnet - är det nog ingen som opponerar sig emot.

Lindqvist bok om vår blivande regent - "Drottning med tiden" - är ett kärleksfullt och varmt porträtt som bygger på timslånga samtal mellan honom och kronprinsessan. Öppenhjärtligt berättar hon om sin dyslexi, sin uppväxt och självklart om kärleken till Daniel Westling. Boken är generöst illustrerad med bilder från dagen hon föddes fram till födelsedagen förra året då hon för första gången fick fira den offentligt med Daniel vid sin sida.

"Drottning med tiden" är en självklarhet för oss rojalister att läsa. Men framför allt för dem som anser att kungahuset bara är en utgift.

Maria Larsson

2010-04-06

Betyg

Ett kärleksfullt och varmt porträtt av vår framtida drottning.

Lena L

2009-12-30

Betyg

En trevligt skriven soffbordsbok att bläddra i.