Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger Uppgörelsen

Fransson, Ramona

| 2018

Flag from sv

16


Detta är den avslutande delen av trilogin Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger Uppgörelsen. Kriminalkommissarie Leah Quiller har vid ett flertal tillfällen varit hemma på sitt gods på Österlen, där hon alltid är känd under sitt rätta namn grevinnan Caroline von Steinberg, och för varje gång får hon en större längtan att återta sin rätta identitet. Men hon vet också att för att återfå friheten måste hon hitta mannen som både våldtog och misshandlade henne brutalt och lämnade henne att dö i ett dike. Vid en av festerna hos en granne på Österlen möter hon återigen sin före detta make, Tom Hillman, och den här gången visar han upp en arrogant sida hon aldrig tidigare sett. Han chockar henne med att påstå att han vet vem som våldtagit och misshandlat henne för femton år sedan. Leah vill inte tro på honom, men beslutar sig för att ta reda på om det verkligen kan vara sant....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2019-03-31

Betyg

takbok, storytel
Avslutande delen. Fransson blir enbart bättre och bättre. Bokserien är mycket viktig då den förhåller sig realistisk till alla de brott och elände som drabbat Sverige de senaste åren och inte försöker sig på någon naiv vinkling för att kamma poäng. Ramona Fransson vågar och skriver och gör det superbt. Läs hennes böcker!

V

Villivonkansbooks

2019-03-28

Betyg

Jag har läst de två böckerna innan i serien om polisen Leah / grevinnan Caroline och gillar henne skarpt. Jag fascineras av hennes båda dubbla liv där hon ena stunden är tuff polis som tar till alla möjliga tänkbara metoder för att i nästa stund vara den vänliga och godhjärtade grevinnan Caroline. I den här boken får vi komma henne ännu närmre och får se när hon återknyter kontakten med sin biologiska familj. Samtidigt kommer hon även den personen som våldtog henne för många år sen på spåren och det blir riktigt spännande ett tag. Berättelsen med alla våldsbrott känns verklighetstrogen och speglar samhället idag. Jag är inte för våld men i det här fallet när Leah får revansch på han som förstörde hennes liv då känns det rätt. Hästälskaren i mig gillar såklart även att hästen Snow white får figurera i böckerna! De två första böckerna läste jag medans den här lyssnade jag på. Gunilla Leining gör en superb uppläsning och för en gångs skull har jag inte problem med att koncentrera mig. Hon är en av mina absoluta favoriter när det gäller uppläsare! Författaren knöt ihop berättelsen om Leah på ett snyggt sätt! Jag är nöjd men samtidigt så vill jag gärna ha mer av Leah och hoppas att hon trots allt återkommer igen.

Kim M. Kimselius

2018-11-23

Betyg

Ramona Fransson har tidigare skrivit deckare som utspelar sig på Tjörn, men i mitt tycke slår böckerna om Leah Quiller alla de tidigare böckerna. Trots att jag även har tyckt mycket om dem.

Starka personporträtt, tät intrig och spänning genom hela boken. Kan en trilogi bli bättre än den här?

Tredje boken, Uppgörelsen, är lika skrämmande skildrad som de tidigare böckerna. Även om jag gärna vill läsa mer om Leah Quiller vet jag inte om jag skulle orka, eftersom Ramona Fransson skildrar händelserna så levande att det gör ont i mig. Jag har suttit som på nålar genom hela den här serien, jag har bara väntat på att något hemskt skulle hända huvudpersonen och det händer.

Älskar upplösningen på trilogin, tack för det Ramona Fransson!

Jag rekommenderar dig varmt att läsa den här boken, men jag tycker definitivt att du ska läsa de två tidigare böckerna först! Läs dem!

Blommiga Barbro

2018-10-24

Betyg

En sträcklyssnar bok. Jag kunde inte sluta lyssna förrän jag fick veta hur hela berättelsen om Leah/Caroline med kollegor, familj i Lettland och det kriminella slödder hon tampats med genom tre böcker- skulle sluta. Jag tycker att Ramona Fransson snyggt och på ett spännande sätt knyter ihop vissa trådar från tidigare böcker. De tre böckerna bör dock absolut läsas i rätt ordning. För att vara en polisdeckare, en genre som jag faktiskt är riktigt trött på så är boken vansinnigt intressant, spännande, grym men också gemytlig på sina håll och med trovärdiga intressanta karaktärer. Det känns faktiskt riktigt tråkigt att serien nu är avklarad. En stor eloge också till den alltid lika förträffliga Gunilla Leining som läst de tre böckerna och gjort det med bravur! Kan varmt rekommenderas av mig!
Toppbetyg!