Krigarhjärta

Larsson, Henrik

| 2008

Flag from sv

89


9-årige Eriks liv tar en dramatisk vändning när den lilla by han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till ett stenbrott i det främmande och varma Söderland.  Åren går och Erik växer sig allt starkare. Långsamt börjar han förstå att han inte bara är en vanlig bondpojke, utan att ödet har något mer i beredskap för honom...   ?Krigarhjärta? är den första delen i ?Blodsarvet? - en ny storslagen (svensk!) fantasytrilogi av debutanten Henrik Larsson. En oerhört stark och driven roman som har allt: gastkramande spänning, kärlek och svek. Och i centrum en bondpojkes upptäckt om vem han verkligen är.  Henrik Larsson trollbinder läsaren med suggestiva, ibland våldsamma scener. Det här är en roman för alla äventyrslystna från 15 år och uppåt, och kan jämföras med de riktigt stora i fantasygenren. En svensk motsvarighet till ?Sagan...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sofia Jacobsson

2017-03-08

Betyg

Underbar!!! Så fängslande och ett så fint slut

Betyg

Denna bok var helt okej tycker jag

P

Petter Nilsson

2014-05-03

Betyg

Rätt så oengagerade bok måste jag säga.. Den har helt klart sina ljusglimtar, men jag hoppas på att del två fängslar mig mer.

Iris Eriksson

2011-06-24

Betyg

Jag läste denna i skolan varje gång jag var där, därför tog det lite tid att läsa ut den, men om jag hade haft den hemma så hade det gått fort kan jag lova! den är bra skriven, men det är lite störande ibörjan att han skriver i "dåtid". liksom såhär: "jag minns det inte riktigt men det är vad mina vänner berättade för mig" osv. men man vänjer sig efterhand. men den är värd en 4:a iaf!

Elin Elssjö

2011-06-07

Betyg

Detta är INTE en fantasy, men en fruktansvärt bra bok. Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att detta landet/världen funnits på riktigt, och lika så med huvudpersonen Erik... Ser fram emot 2:an!

E

Elin Hess

2011-03-08

Betyg

Ok story. Inte så mycket fantasy, ingen alls faktiskt. Mer magi!

Natasha Illyés

2011-01-17

Betyg

Det är en enkelt beskriven historia med alla de klassiksa elementen. Ett okänt ursprung, en galen fiende, lojala vänskapsband, en flyckt och ett krig. Å en droppe romatik.

M

Matilda Johnsson

2010-07-07

Betyg

jag tyckte boken var helt underbar, visst var den förutsägbar väldigt ofta, men den var välskriven(förutom några missar), spännande och jag fastnade från första början! En svag femma får den eftersom den var lite för förutsägbar

Patricia B

2010-03-17

Betyg

Mycket bättre än väntat. Väldigt förutsägbart men det gör inget, den var skön ändå!