Nervkittlande och spännande!
Ny författare och ny serie, det är alltid lite ovisst. Det kan vara mycket bra, det kan vara mindre bra och det kan t.o.m. vara dåligt men det händer tack och lov inte speciellt ofta.
"Nattflygaren" tillhör helt klart den första kategorin. Boken utspelar sig under 1986, en sak som jag ofta glömmer bort under läsningens gång och tänker t.ex varför googlar hon inte. Jag vet inte varför det är så men tänker att det kanske beror på att det inte är överdrivet många tidsmarkörer, inte tjatas i tid och otid om det. Något som verkligen fick mig på fall var slutet. Utan att spoila för mycket kan jag säga att jag verkligen inte såg det komma, en riktigt bra twist!
Maria Grund är en författare som verkligen imponerar på mig. Det mörka och mystiska som kryper in under huden, de välgestaltade karaktärerna och detaljerade miljöerna. Boken är välskriven och spännande och hon bygger upp intrigen med tillsynes oviktiga detaljer och lösa trådar som hon sen väver ihop på ett mycket skickligt sätt. Detta är absolut en författare som jag vill läsa mer av.
2023-11-15
Spännande, välskriven och intressant. En bladvändare, fortsätter gärna följa serien.