Kråkans otroliga liftarsemester

Nilsson, Frida

| 2004

Flag from sv

8


Kråkan satt tyst. Han såg allvarlig och högtidlig ut. Han kollade upp på månen med svårmodig blick, och så sa han: "Jag tror att jag är norsk." Kråkan och Ebba ger sig av på liftarsemester genom de värmländska skogarna. De letar efter Kråkans föräldrar som han tappat bort när han var liten unge. De får hjälp på vägen av en lastbilschaffis som inte kan säga R, en förvirrad fransk turist, ett dansband vid namn Nilzonz, vilda Yvonne i klackskor och så en och annan norrman. Det är förstås inte alltid de får lift åt rätt håll, men det blir ett oförglömligt sommaräventyr! Med hejdlös humor och stort allvar skildras identitetssökande och vänskap i en slingrande odyssé genom Värmlands skogar och samhällen. Ålder: 8?13 år Frida Nilsson (text) föddes 1979 i Hardemo men har bott i Örebro sedan hon var fjorton. Efter gymnasiet arbetade hon med teater ett par år och 2001 började hon...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Betyg

Underbar, rolig & fängslande!

Marianne Skoglund

2019-07-10

Betyg

Underbart skruvad (off)roadmovie som fått nytt liv i och med nytt, inbjudande omslag av Alexander Jansson. Bjuder på såväl gapskratt som existentiella funderingar. Läs den högt, läs den tillsammans.

Lotta Berling

2013-02-26

Betyg

Frida Nilssons böcker ska väl vara lite tokroliga, men det där med humor är ju inte så lätt och det här är nog inte min sorts humor. Jag tycker helt enkelt inte att det är särskilt kul - varken den här Kråkan-boken eller Jag, Dante och miljonerna som jag har läst tidigare.