Välkokt varmkorv, med det där underbara knäppet i skinnet, det fluffiga, rykande moset, den honungsavrundade wiskeysenapen och den källarsvala Puckon ... Alla har vi någon relation till korvkiosken, även om man aldrig tyckt om varmkorv, så vet de flesta ändå var närmaste korvkiosk finns. I dag finns det drygt 1.500 korvkiosker i Sverige, eller gatukök som de numera heter. Trots att antalet kiosker med åren har blivit mindre, har deras betydelse på intet sätt minskat. Kiosken är fortfarande träffpunkten. Inte minst för hungriga nattsuddare på väg hem. Däremot har själva kiosken genomgått en rad förändringar; från 20- och 30-talets gubbe med låda på magen till dagens fantasifulla kabanosspalats. I Korv, mos och människor berättas historien om hur korvmadammerna på Stockholmsutställningen 1897 blev till kedjeföretag och storindustri. Här berättas också om hur den gamla...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok