Ljudbok

Kort kjol (lättläst)

Wahldén, Christina

| 2020

Flag from sv

250


Sommarlov - som de har längtat! Myran och hennes klasskamrater firar. Myrans bästis åker hem, medan Myran följer med två killkompisar på efterfest. Men festen urartar och de två killarna utsätter Myran för en våldtäkt. För Myran följer en fruktansvärd tid. Rädslan, polisförhören och rättegången. Hur ska hon kunna leva vidare? Och hur ska hon kunna komma tillbaka till skolan där alla vet vad som har hänt? Äntligen i lättläst bearbetning: 00-talets viktigaste bok! Christina Wahldéns debutbok Kort kjol kom ut 1999. Varken förr eller senare har något liknande getts ut i den svenska ungdomslitteraturen. Boken väckte stor uppståndelse med sitt angelägna tema, och fortsätter att beröra och skaka om läsare. Boken, som handlar om en gruppvåldtäkt, präglas trots det tunga ämnet ändå av en hoppfull ton. Det är en bladvändare som man läser i ett enda svep ? och författaren svävar aldrig på målet när...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Tindra Jansson

2017-06-04

Betyg

Viktig bok trots att den inte var så bra.

Sanna

2015-05-21

Betyg

Sjukt hemsk bok! Man känner verkligen för Myran, att hon har det svårt osv. Väldigt intressant bok, man ville läsa mer hela tiden men som vanligt önskar jag att det finns mer innehåll, mer om Myran och hennes mammas förhållande t.ex. Gillade att följa fallet, och tycker Christina tar upp det viktiga.

Pernilla Lindholm

2013-07-12

Betyg

Obehaglig ungdomsbok om en ung tjej som blir våldtagen av två killar hon känner. Intressant och viktig, frågan är bara om den inte skrämmer ungdomarna lite för mycket?

Karin Söder

2012-03-05

Betyg

En upprörande, bra bok! Hemskheter som man vill eliminera från världen!

A

Anita Younan

2011-12-12

Betyg

Känslorna ländes äkta när man läste.

Lisa Johansson

2011-08-22

Betyg

En tanke väcktes i mig när jag läste den här boken - "inte konstigt att många tjejer undviker att anmäla". Varför är den självklara frågan i en rättegång alltid - "vad hade du på dig för kläder? Var du full?". Det spelar ingen roll om tjejen så var naken och aspackad, hon ska inte behöva våldtas för det. Ingen har rätt till det och ingen har rätt att säga att hon får skylla sig själv!
Först ska hon genomgå läkarundersökningar, svara på otäcka frågor, genomgå en hemsk rättegång och behöva stå ut med folkets blickar och viskningar på stan. Som sagt, inte konstigt att många väljer att må dåligt i sin ensamhet och tystnad istället. Bra bok som väcker många upprörda och starka känslor i mig.

J

Josephine Tholander

2011-07-23

Betyg

Lättsam bok, med emellanåt fina, underbara, ljusa smågulliga stunder. Fin bok om nystart efter en jobbig traumatisk period i en våldtagen tjejs liv. Lite feel-good-bok eftersom den får en av tro lite på att det går att börja om på nytt, men samtidigt en mörk berättelse.

Betyg

Asså shit vad bra den är!!! alla borde läsa den hära boken och förstå sig på hur hemskt våldtäkt är!!!

Maria Blomkvist

2010-06-21

Betyg

En bok om ett väldigt viktigt ämne som enligt mig inte kan debatteras nog. Dock tycker jag att det finns betydligt intressantare och djupare litteraturalternativ i ämnet.

Karin .

2010-01-08

Betyg


En så vidrigt upprörande historia. Först bli utsatt för våldtäkt och sedan vara tvingad att genomgå ännu fler kränkande behandlingar i form av brutala läkarundersökningar (borde inte vara läkare, än mindre gynekologer), en ynklig, självupptagen "mamma", illasinnade fega rykten och en förnedrande rättegång.

Blev så in i h-vete j-a upprörd när jag läste denna bok!