Koreansk mat : kimchi, bulgogi och bibimbap

Lim, Byung-Hi

| 2009

Flag from sv

3


Koreansk mat är inte bara nyttig, utan även bland det enklaste man kan laga. Varje måltid är en perfekt balans mellan kött eller fisk, grönsaker och kimchi, syrad kinakål. Kombinationen gör det koreanska köket till utmärkt mat för såväl kalorijägare som stressade magar. Familjen Lim startade Skandinaviens första koreanska restaurang på Luntmakargatan i Stockholm i mitten av 70-talet, övertygade om att det skulle gå att få svenskarna att uppskatta kimchi, bulgogi, bibimbap och andra koreanska läckerheter. Och de hade rätt, förstås! Koreansk mat innehåller ett 50-tal recept, ett kapitel om nationalrätten kimchi och en genomgång av de viktigaste ingredienserna i koreansk matlagning.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eyez Only

2010-04-07

Betyg

Åh - vilken underbar bok för mig som älskar "kina-mat"! Härliga recept, vackra bilder och det är inte svårt heller! En femma!