Hämta bokcirkelfrågor till Konsten att leva här >> * ÄLSKAD AV LÄSARE, HYLLAD AV KRITIKER OCH NU ÄNTLIGEN PÅ SVENSKA! *"Mening efter mening, karaktär efter karaktär, skapar Konsten att leva poesi." THE NEW YORK TIMES"Utsökt ... Det finns inte nog med superlativ för att beskriva den här romanens storhet och skönhet." SUNDAY INDEPENDENT"Den vackraste boken ... Den kommer att stanna kvar hos mig länge." BETWEEN THE COVERS, BBC"Glädjen i Sarah Winmans berättande smittar. Jag älskade att få tillbringa tid med dessa oförglömliga karaktärer i enastående miljöer och tidsperioder." GRAHAM NORTON"Gripande, klok, poetisk och rolig, den här boken är solsken och jag älskar den." WENDY HOLDEN, DAILY MAIL"Jag lovar inte för mycket när jag säger att Sarah Winmans...
Det tog sin lilla tid att komma in i handlingen men allteftersom jag läste blev boken bara bättre och bättre.
Boken utspelar sig mestadels i Florens i Italien men även en pub i London finns med i handlingen.
Handlingen börjar i Italien under slutet på andra världskriget där en menig engelsk soldat Ulysses och hans befäl träffar en äldre engelsk dam Evelyn, som befinner sig i Italien för att rädda konstverk undan förstörelse under kriget.
I Florens räddar Ulysses en man från att ta livet av sig. Denna händelse kommer att påverka hela livet för honom längre fram i handlingen.
Det handlar om ett antal udda personligheter som jobbar och besöket en pub i London, om en blå papegoja, om den snygga sångerskan Peg som är alla mäns dröm och hennes lilla dotter, det handlar om vin, mat och konst men framförallt om kärlek och vänskap.
En helt underbar berättelse om vad som är viktigt i livet.