Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker är en storslagen kärleksroman. En modern saga och internationell bästsäljare som nu sålts i närmare en miljon exemplar.Tin Win är framgångsrik advokat i New York. Han kommer ursprungligen från Burma men hans amerikanska familj, hustru och två barn, vet nästan ingenting om hans uppväxt och bakgrund.En dag strax efter att dottern Julia avlagt sin juridikexamen försvinner han utan ett ord. Familjen tvingas till slut acceptera att spåren slutar i Bangkok. Fyra år senare hittar Julia ett fyrtio år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit till en okänd kvinna i en by i Burma.Hos Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. När Julia kommer till den lilla byn bland bergen hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus lär hon känna en man som berättar en märklig historia om den blinde pojken och flickan med de...
2020-04-17
Stämningsfull bok. Den här boken passar dem som tycker om mer finstämt och inte söker spänning på varje sida.
En otroligt vacker och lidelsefull kärleksroman. Språket och sättet den skildras på är angenäm med en känsla av tusen och en natt.
Julias far försvinner från hemmet plötsligt en dag och Julia försöker finna honom. Hon hittar ett gammalt kärleksbrev från Burma och bestämmer sig för att åka dit. Hon vet inget om faderns uppväxt i Burma. Hon möter en man som har väntat på henne och här börjar hon nysta i pappans förflutna och hans kärlek till den andre kvinnan. Betyg 4
2017-05-29
Det som gör den här boken såpass bra är definitivt det vackra språket. Författarens formuleringar är fantastiskt fina och det känns i hjärtat när man läser den. Även om själva storyn egentligen inte är speciellt storslagen i sig, det är bara en kärlekshistoria, så blir den ändå till en bok som stannar kvar på grund av språket.
2017-05-16
Vacker historia som skildrar en oväntad historia. Mycket uppskattad från min sida
2016-08-11
Stereotyp och förutsägbar historia. Vet inte om det är översättningen men språket är så banalt att den nästan känns som en förolämpning att läsa boken med sina överdrivna metaforer, onödiga förklaringar av det självklara och diverse felstavningar. Språkets nivå och historians natur kan nog vara mer tilltalande för någon i åldern 13-18 år. Jag läste klart boken eftersom den var så pass lättläst. Slutet var lika förutsägbart och banalt som resten av boken. Skulle verkligen inte rekommendera den till någon. Vill man ha en lättlläst feel good-roman finns en uppsjö av andra böcker som är långt mycket bättre!