? Polis! Polis! Någon har stulit min is!
Men vad är det för oväsen grymtade den trötte kommissarie Tax. Han tittade på klockan och märkte att den bara var sex på morgonen.
? Polis! Polis! Någon har stulit min is! skrek någon igen.
Kommissarien gick och öppnade ytterdörren. Där utanför stod en pingvin och flaxade vilt med sina små vingar.
? Hjälp! Det är tjuvar i farten!
Jag kommer med en gång, sa kommisssarie Tax.
Pingvinen visade vägen till sitt hus.
? Nå, sa kommissarien. Vad har hänt?
? Jag tog fram en isbit i går kväll för att ha till mitt iste nu på morgonen. Men när jag vaknade var den borta!
? Kommissarie Tax tog fram sitt förstoringsglas.
? Hm, det var mystiskt. Kommissarien är en småfet saxofonspelande tax i sina bästa år. Snäll och välvillig men för det mesta inte lika smart som läsaren.
Elsie Petrén (text): "Jag är 46 år, småbarnsförälder till Zoë...
? Polis! Polis! Någon har stulit min is!
? Polis! Polis! Någon har stulit min is! skrek någon igen.
? Hjälp! Det är tjuvar i farten!
Jag kommer med en gång, sa kommisssarie Tax.
Pingvinen visade vägen till sitt hus.
? Nå, sa kommissarien. Vad har hänt?
? Kommissarie Tax tog fram sitt förstoringsglas.
Elsie Petrén (text): "Jag är 46 år, småbarnsförälder till Zoë snart fyra år, mitt första och enda barn. Jag är musiker ? saxofonist i rock, blues och teatersammanhang ? och vill nu kombinera spelandet med skrivandet." Marianne Pettersson-Soold (bild): Elsie lärde känna Marianne på dotterns dagis på söder i Stockholm där Mariannes dotter också går. Marianne, född 1963, är kalligraf, tecknare och formgivare. Elsie och Marianne är båda debutanter i barnboksvärlden.