Mike Zetterberg bor med sin hustru Ylva och deras dotter i en villa strax utanför Helsingborg. En fredagskväll kommer inte Ylva hem som väntat efter jobbet. Först tänker Mike att hon tar ett glas vin med sina jobbarkompis men när hon fortfarande inte kommit hem nästa morgon blir Mike förbannad, hon är väl hos den där hon var otrogen med förra året men kunde väl åtminstone ringa!? Hela dagen går utan ett ljud från Ylva och så småningom inser Mike att någonting måste ha hänt henne. När han till slut anmäler sin hustru försvunnen riktas misstankarna snart mot honom själv. Vad ingen vet är att Ylva fortfarande är i livet, och hon befinner sig bara ett stenkast från sitt eget hem ? Efter tre korta satiriska romaner har Hans Koppel skrivit en thriller med internationellt anslag och högt tempo. Och det är riktigt, riktigt otäckt. Det svenska deckarundret fortsätter, Kommer aldrig mer igen är...
Väldigt spännande historia som förtjänar ett eget högt betyg mellan fyra och fem, men det lämnar ganska mycket tomrum när man inte ägnar karaktärerna så mycket utfyllnad, det är bara saker som händer i princip utan större fördjupning i personer. Sammantaget en trea, med lite mer engagemang kring personerna hade detta kunnat bli ett mästerverk.
Den här boken har stått oläst länge i min hylla. Varför den har blivit stående vet jag inte, jag har hört mycket gott om den och även lite dåligt. Det brukar göra mig väldigt nyfiken. Nu är den i alla fall läst. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/05/kommer-aldrig-mer-igen-av-hans-koppel.html
2013-08-09
Grym bok! På så många sätt! Spännande, man kan inte sluta läsa den. Sorglig. Underbar!
2013-02-25
Hemsk och tragisk, men höll inte hela vägen, jag blev aldrig helt fängslad eller gripen.
2012-12-04
Besvikelse!!! Framsidan ger inget av vad den är en tråkig och meningslös deckare som lika gärna kunde varit sann men när man ändå hittar på så kan man väl ta i lite?
Vansinnigt onödigt att dottern skulle vara med på slutet, vad tillförde det?! Ungefär som att ta död på Prim i Revolt, helt meningslöst. Nog för att jag sträckläste denna historia, men jag tycker att det blev ett glapp mellan att tjejen letade rymningsmöjligheter till att hon fullständigt anpassat sig. Vad hände däremellan, var det inte det som föreläsaren i början skulle försöka förklara i sin Powerpoint? Nu blev det väldigt svartvitt, tyckte jag.
2012-01-30
Tyckte den var bra, men jag hade önskat starkare personporträtt. Vissa karaktärer tittade bara in och ut och det tog ett tag att förstå varför. kul med handling i Skåne.
Denna bok kunde jag bara inte lägga ifrån mig. Det var länge sen jag upplevde det faktiskt! riktigt ruggig historia där man bara måste veta hur det går.
Handlar om Ylva som försvinner spårlöst en dag, på väg hem från jobbet. Dagar blir månader som blir år och familjen försöker leva vidare utan henne.
Det här var en otroligt bra thriller/deckare/kriminalroman. Helt klart en av dom bästa på mycket länge. Riktigt hemsk var den, så den är definitivt ingenting för känsliga. Men själv så gillar jag mycket otäcka och läskiga böcker.
Den var absolut inte förutsägbar, och spännande var den från första till sista sidan. Jag kan verkligen rekommendera boken till alla som gillar den här typen av böcker. Och jag hoppas på att författaren skriver fler och liknande böcker.
( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )
Koppels Kommer aldrig mer igen är en väldigt obehaglig och otäck bok. En psykologisk thriller där spänningen börjar redan på första sidan. En riktig bladvändare med andra ord.
Boken känns välskriven och jag gilar det lite råa, avskalade språk Koppel använder i boken. Det passar precis.
Skildringen av huvudkaraktärerna är riktigt bra. Framför allt skildringen av den mångfasseterade Mike. Vi får i boken ta del av både Ylvas och Mikes synvinkel.
Boken har ett lite annorlunda upplägg som jag gillar. Upplägget bygger på nio steg en förövare använder för att kuva sitt offer.
1.Förflyttning, social isolering, 2. Breaking in violence, 3. Svält, 4. Våld, hot om våld, 5. Förminskning, 6. Skuld, 7. Vänlighet, förmåner, 8. Blockering av jaget, 9. Den utsiktslösa framtiden
Boken sticker inte ut direkt men den är en spännande och lättläst psykologisk thriller som levererar det man förväntar sig, spänning och underhållning för stunden.
På www.bokbrus.se kan du hitta fler ljudboksrecensioner.
/Pia
Sicket skräp! Jag gillade Hans Koppel/Petter LIdbäcks roman Vi i villa som kom 2009 men det här - nej, nej, nej. Här finns ingenting som är bra läsning. Att boken kanske blir film är lättare att förstå, det sadistiska våldet kan ta sig på filmduken. Men det blir i så fall i någon annans händer, inte i LIdbäck/Koppels.
Så spara pengarna - köp inte den här boken!