Kometen kommer

Jansson, Tove

| 1968

Flag from sv

1496


Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En helt vanlig sommardag upptäcker det lilla djuret Sniff en väg som ingen av de andra i Muminhuset upptäckt. Tillsammans med Mumintrollet börjar han undersöka vart den leder. Den slutar vid havet. Och i havet finns massvis med runda vita stenar. Mumintrollet dyker ner och låtsas att det är pärlor. Sniff upptäcker sedan en grotta, men också en kattunge. På kvällen samma dag börjar det regna. Bisamråttan knackar på och säger att hans hus rasat samman. Dagen därpå ser allting annorlunda ut. Ett grått damm har lagt sig över familjens trädgård. Och när Bisamråttan börjar prata om kometer och att Jorden en dag kommer att gå i bitar, blir både Sniff och Mumintrollet oroliga. Långt borta i ensliga bergen finns ett observatorium. Och det är dit äventyret fortsätter. På vägen dit träffar de Snusmumriken. Och på vägen tillbaka Snorken och hans syster. Det här är en spännande berättelse från början till slut. Det här är också en bok med ett intressant figurgalleri - och där var och en av de medverkande speglar någon sida hos människan.

Solveig Andersson

2020-04-16

Betyg

Läst för yngsta barnbarnet via video-link, april-2020. Farmor och barnbarn uppskattade denna saga lika mycket.

S

Sofia Vikström

2018-01-23

Betyg

Finaste barnboken jag vet. Uppskattar den nog ännu mer som vuxen haha.

C

Christian Rydberg

2016-01-28

Betyg

Fantastiskt att läsa om som vuxen, känna tyngden på ett annat sätt, förstå Tove Janssons otroliga sofistikerade sätt att möta både vuxna och barn med sin existentialism.

Eva Pettersson

2014-10-16

Betyg

Fantastiskt fin, som alla Mumin-böcker ju är! Dock inte riktigt samma fina känsla som i "Trollvinter", så det får bli en fyra istället för en femma för denna...

Sandra Björn

2014-03-03

Betyg

ah, tove jansson. du är en pärla!

Klara Klingspor

2013-08-10

Betyg

Underbara illustrationer och en mycket fin saga. Kommer att läsas många gånger.

Mattias Renström

2011-12-30

Betyg

VIsst är det bra och visst älskar jag mumin, men för ett högre betyg hade mer myskänsla, spänning och roligheter behövts. Kometen kommer är toppen på många sätt, men lite för långdragen och händelsefattig för att vara en ultimat muminupplevelse.

Lotta Berling

2011-06-30

Betyg

Utkom första gången 1952 och känns verkligen som en föregångare. I stort sett perfekt: fina rim och fantastiska bilder. Mycket effektfulla hål som leder vidare till nästa sida.

B

Britt Carlsson

2011-02-23

Betyg

hålen är bäst!

Katarina Sjöö

2011-02-01

Betyg

man behöver inte vara klokare än såhär. är ungarna rädda - sänd dem att titta på faran. word.

amanda hildur

2010-10-13

Betyg

visst var även den här muminboken söt, men inte alls lika tänkvärd som till exempel pappan och havet. lite krystad på sina ställen. den här fick inte alls lika många understrykningar och hjärtmarkeringar som de jag läst innan..

Nils Thor

2010-09-12

Betyg

Det här verkar vara den kronologiskt första boken i serien. För här möter Mumintrollet och Sniff för första gången Snusmumriken och Snorkfröken.
En stor katastrof drabbar Mumindalen men det slutar bra för alla. En underbar bok.

P

Pernilla Andersson

2010-06-02

Betyg

Roliga bilder, fina rim.

M

miranda åkermalm

2009-10-06

Betyg

UJnderbar! Alla karaktärer är beskriven med sådan värme och är så mänskliga. Filosofiskt och fint, språket lätt och lite läskig,

Monika Holmberg

2009-09-19

Betyg

men det var otäckt ibland...

Karin .

2009-06-18

Betyg

Jag tyckte aldrig om Mumintrollet som barn, som vuxen har jag uppskattat Tove Janssons böcker på ett helt annat sätt!