Kolonin

Jägnert, Johan

| 2018

Flag from sv

3


I åratal har ingenjörer och vetenskapsmän både på jorden och Mars arbetat med mänsklighetens nästa stora projekt; en fullskalig kolonisering av Mars. När de första skeppen med civila lämnar jorden väntar Nikolai Kovalev på dem. Han har tillsammans med vetenskapsmän och ingenjörer befunnit sig på Mars i över fyra år och som högste chef över kolonin sliter han som ett djur med att förbereda för kolonisatörerna. Men det är ett känsligt företag. Allting måste fungera klanderfritt. Skulle någonting gå fel måste de kunna klara sig själva i månader innan de kan räkna med någon hjälp från jorden. Som tur var har Nikolai (i alla fall enligt honom själv) alla de egenskaper som krävs för att leda människor. Under hans ledarskap kommer inget att gå fel. Nikolai kunde inte ha misstagit sig mer... En ofattbar katastrof ställer allting på sin spets och när kampen för överlevnad blir det primära finns...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En aning långsam öppning, men sen tar det fart. Man få följa flera olika personer, men det blir aldrig rörigt. Sista halvan är riktigt spännande. Välskrivet med bra flyt. Ett plus för starka kvinnliga karaktärer.

Betyg

Mycket spännande faktiskt. Över förväntan. Om man ska jämföra med "the Martian" så är det här mer fokus på människor och relationer och inte så mycket teknik (vilket jag föredrar). Rekommenderas, och boken lämnar en öppning för en fortsättning som jag gärna läser om det kommer en sådan.