Köksträdgårdens historia

Hansson, Björn

| 2011

Flag from sv

0


Vinnare av Allt om trädgårds stora pris 2011! De första trädgårdarna var sannolikt köksträdgården och fruktträdgården, där människor lärde sig att odla sådant som kunde ätas. Spåren efter människans odling är många tusen år gamla och i Bibeln talas det om att det odlas lök, dadlar, meloner och vindruvor. Köksträdgårdens historia låter läsaren företa en kulturhistorisk vandring genom nyttoträdgårdar från antiken till nutiden med dess nyvaknade odlarlust. Jämte den historiska översikten ger boken inspiration för den egna odlingen. Varje kapitel avslutas med en omfattande växtlista. Länge odlades köksväxter tillsammans med blommor. I medeltidens kålgårdar delade ringblomman bädd med lök och kål; också i renässansens rätlinjiga trädgårdar förenades det nyttiga med det vackra. Först i barockens stora slottsträdgårdar anlade trädgårdsmästarna kvarter i vilka enbart grönsaker och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok