Koka björn

Niemi, Mikael

| 2017

Flag from sv

51


... en vidunderlig skildring av hur det exempelviskan kännas att äta kokt potatis med smör för förstagången. Det är över huvud taget en av Niemis störstatillgångar som författare, att han bakom varje kröklyckas duka fram just det som jag (och förmodligenvarenda jävel) blir lycklig av att få läsa just då. Aftonbladet Niemi skriver en mättad och bildrik prosa och berättelsen blir ett slags blandning mellan mustig,historisk skröna och deckare. Tidningen Vi Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår. Det är...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2018-01-23

Betyg

Nääää INGET för mig

Betyg

Detta är en otroligt gripande bok. Men också väldigt spännande. Jag lider när jag läser och tårarna stiger i ögonen. Ibland fnittrar jag lite eftersom det samtidigt finns en del komik i det hela. Ett antal gånger får jag kväljningar då det förekommer en del, för mig lite läbbiga situationer. Men allt slinker in med stort välbehag ändå, för den här författaren kan verkligen konsten att trollbinda sin läsare.
Boken väcker många tankar hos mig.
Jag lider verkligen med bokens Jussi och jag beundrar prosten (Lars Levi Laestadius) och hans fantastiska sätt att hjälpa alla som behöver honom. Dessutom kämpar han hårt i motvind i tidens väckelse.
Jag rekommenderar varmt denna boken till alla. Det är en fin läsupplevelse.

Här har jag skrivit om författarens bok Fallvatten.

Betyg 5 av 5