Kodnamn Alice

Quinn, Kate

| 2018

Flag from sv

50


1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. Familjen skickar henne till Europa för att ta itu med sitt lilla problem , och Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder Charlie till London. 1915. Engelskan Eve Gardner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna. Och chansen uppenbarar sig plötsligt då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i ockuperade Frankrike. Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en försupen Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen fast beslutna att inte låta något stoppa dem. Spännande historia med snabba vändningar ... Reese WitherspoonKodnamn Alice...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det här är en bok helt i min smak. En välskriven spänningsroman helt enkelt. Sen har jag en förkärlek för historiska böcker.

Betyg

En spänningsroman som utspelar sig 1915 och 1947. Enligt författaren bygger händelserna 1915 delvis på verkliga såna. Det var irriterande att vid varje kapitel byta fokus och romanen saknar tidskänsla. Språket som talas och personerna som skildras är alltför nutida. Men spännande underhållning var det och romanen får därför en fyra.

E

Ewa H

4w

Betyg

Spännande, skickligt skriven, mycket lättläst trots det stora antalet sidor. Stora delar av storyn bygger på historiska fakta vilket höjer den.

Betyg

Vilken bra bok! Och en välgärning att synliggöra kvinnorna som arbetade som spioner i första världskriget - jag har lärt mig en del då flera karaktärer har funnits i verkligheten. Dessutom fängslande och spännande. Jag tror det är en bok jag kommer att minnas.

Betyg

Spännande att följa de olika karaktärerna!

Lotta Lettenström

2020-01-11

Betyg

Spännande om kvinnliga spioner under 1:a världskriget.

Helena Rasmusson

2019-12-31

Betyg

Bra & läsvärd roman! Fint driv i berättelsen! Bra karaktärer!

A

Alice

2019-09-18

Betyg

Spännande men de förutsägbara kärleksscener drar ner betyget. Skillnaden mellan gott och ont i boken är nästan barnslig.

M

Mellsageek

2018-09-21

Betyg

En gripande bladvändare om starka kvinnor som vågar att kämpa för det som betyder något, trots att det går emot deras tids konventioner. Kodnamn Alice är stark, fängslande och känslosam med en intensiv spänning som driver berättelsen framåt.