En annorlunda julroman med både julångest och julmys. Fristående fortsättning på den hyllade ?Klubben för lyckliga slut". Joy har egentligen allt, ändå är hon aldrig så glad som hennes namn antyder. När hon ser en annons om en skrivkurs som ska göra deltagarna lyckligare på sex veckor nappar hon. Kanske kan den förhindra ett sammanbrott före jul? Kursens deltagare är olika varandra men har en sak gemensamt: alla behöver de hitta ett sätt att klara av årets mest kravfyllda familjehögtid, späckad av traditioner och måsten. Kursledaren Sam, och hans medhjälpare och stora kärlek Cecilia, vet att pennans kraft faktiskt kan ta dem längre än så. Vänskapsband knyts, orden öppnar helt nya dörrar och julen ? ja, den bjuder på oväntade överraskningar.
Eftersom jag ogillar att ha en bok igång över ett årsskifte (det är så tillfredsställande att börja på en ny på första dagen av det nya året) så försöker jag avpassa så att det blir som jag vill ha det. När julafton kom och jag skulle påbörja en ny bok, så var det ju en hel vecka kvar på 2024 så jag tänkte att jag hade gott om tid för att läsa Klubben för en lyckligare jul. Den lästes dock ut på bara fyra dagar.
Caroline Säfstrand har blivit något av en favorit nu och den här serien, som faktiskt är fristående, bestående av fyra böcker är riktigt bra. Hon skriver på ett sätt som verkligen passar mig, som berör på djupet. Från start till mål. Dessutom så är det helt omöjligt att inte börja fundera på sitt eget liv under läsningen. Vad man eventuellt skulle vilja ändra eller förbättra. Jag blir helt enkelt inspirerad.
Är Klubben för en lyckligare jul den mest trovärdiga julroman jag har läst? Kanske. Den har i alla fall mer julångest än julmys, men jag mår ändå bra av den. Men vad händer nu med Sam och Cecilia? Det behövs ju ännu en uppföljare. Om du inte har läst de här böckerna, gör det! Låt dig inte luras att de är feelgood, i betydelsen chicklit eller romance, men de får dig att må bra.
OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2025/01/bok-klubben-for-en-lyckligare-jul-av.html
Helt omöjlig att sluta läsa!
Men alltså hallå, hur härlig kan en bok vara?!
"Klubben för en lyckligare jul" är en julig feelgood men utan det där gulliga julmyset, den har mer något av julångest över sig. På samma gång är den väldigt spännande och det enda jag vill göra är att fortsätta att läsa och läsa och läsa. Det är en bok som väcker många tankar och funderingar hos mig som läsare, hur jag lever mitt liv, hur jag vill leva mitt liv?
Caroline Säfstrand är oerhört skicklig på att gestalta sina karaktärer. De är lite tilltufsade och vilsna i livet och Sam styr dem sakta men säkert mot en lyckligare jul. Många gånger känns det som om jag sitter med på skrivkursen och jag gillar att se hur de utvecklas och hur deras relationer stärks. Kapitlen växlar mellan de olika karaktärerna vilket skapar ett driv framåt i intrigen. Boken är, som alltid, välskriven och har ett språk som får orden att flyta, ja nästa forsa fram.
Vill du bli helt uppslukad av en bok, ja då är det "Klubben för en lyckligare jul" du ska läsa.