Klassisk kinesisk kokbok

Yan-kit So

| 1986

Flag from sv

3


Det här är en komplett guide till det kinesiska köket med utförlig presentation av ingredienser, köksredskap och matlagningsmetoder. Du får också veta vad som är speciellt för kinesisk mat, hur man dukar och serverar och vad man dricker till maten. I boken hittar du både exotiska och mer välkända kinesiska rätter. Alla Kinas regioner är representerade: östkustens delikata kök, området söder om Hongkong, samt de norra och västra köken med sina kryddstarka rätter och mer robusta matlagning. Alla recept beskrivs med tydliga steg-för-steg-anvisningar, vissa moment visas även med illustrationer. All eftersom vi har mer och mer kontakt med Kina behöver vi också förstå kinesisk kultur, där maten är en viktig del. Klassisk kinesisk kokbok har varit en tidig länk mellan öst och väst och är enligt många en av de bästa introduktionerna till kinesisk matlagning.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Charlotta CG

2010-10-20

Betyg

Det är inte ofta man i Sverige hittar böcker om utländska kök som känns någorlunda autentiska men det gör den här även om den vänder sig till väst och inte inkluderar just hönsfötter och liknande. Den går också in på olika ingredienser och annat precis som en bra kokbok ska för att locka till mer kunskap. Mumsiga recept varav ett par har blivit riktiga familjefavoriter för middagsbjudningar och fredagskvällar.

Maria B Hansson

2010-07-29

Betyg

Jag har den första upplagan, fjärde tryckningen från 1991. Den ser inte alls lika läcker ut på omslaget :) Jag har inte lagat jättemycket ur den, men Stora kryddiga räkor är en favorit som jag lagat många gånger under åren.