ÖVER 100 000 SÅLDA BÖCKER!När singelmamman Malin och hemmafrun Anette väljs till klassföräldrar för årskurs fem förvandlas deras liv till en berg-och-dalbana. Anette, hustru till en kändisadvokat, bor på fashionabla Gräddhyllan. När hon inte kampanjar för att avhysa områdets enda kebabförsäljare spenderar hon dagarna med att uppdatera sin perfekta Instagramsida. Malin, ensamstående mamma till fyra barn, kämpar för att få ihop vardagen och drömmer om att träffa en sagoprins.När det omaka paret ska baka muffins för att finansiera grundplåten till barnens klassresa visar det sig att de två kvinnorna trots allt har något gemensamt - de har båda hamnat i ekonomisk knipa. När Anette hittar en sportväska proppfull med hasch i makens garderob, föreslår hon att de ska sälja specialbrownies för att snabbt komma på rätt köl igen. Hur svårt kan det vara? Men det finns aldrig några lätta...
Det här är en helt galen och rolig historia. En sådan där bok där man sitter och skrattar högt för sig själv medan man läser.
”Klassföräldrarna” är en bok med mycket humor och förväxlingar. Men det finns även en liten mörkare ton och underliggande allvar om förväntningarna på att vara en perfekt förälder och att status och pengar inte är allt.
”Klassföräldrarna” är en underbar bok som är skriven med glimten i ögat. Det är många dråpliga situationer som karaktärerna hamnar i och väldigt roligt att läsa om! Hatten av Sara! Rekommenderas varmt.
Det är dags för klassmöte i årskurs 5, och nu ska det väljas klassföräldrar. Som vanligt sitter alla tysta och hoppas komma undan.
Det blev Malin och Anette.
Anette lever med en kändisadvokat, bor fint och lever enligt hennes instagramkonto ett perfekt liv. Men verkligheten är lite annorlunda. Bakom den fina fasaden har Anette ett spelberoende och behöver nu snabbt få ihop pengar.
Malin är en ensamstående mamma till 4 barn. Hon kämpar på med både vardag och ekonomi.
Detta omaka par ska nu baka kakor tillsammans för barnens klassresa.
I Anettes makes garderob hittar hon en sportväska full av hasch.
Hon kommer då på idéen att sälja specialbrownies. De behöver ju båda pengar.
En helt galen rolig och charmig feelgood som är skriven med glimten i ögat.
Man känner igen sig när det är dags för klassförälrarval. 😊
Jag skrattar ofta och mycket för alla tokigheter som händer. Den är riktigt underhållande.
Boken är lättläst och jag sträckläste den för man var ju tvungen att få veta hur allt skulle sluta.
Klassföräldrarna är en lättsam feelgood med en aning kriminella inslag och mycket humor. Det är nästan lite Breaking Bad möter Solsidan över det hela. Jag skrattade högt under läsningens gång, så otroligt uppfriskande kaos Anette och Malin skapar för sig själva!
Jag tycker om Sara H. Olssons sätt att skriva, enkelt och lättsamt språk med en träffsäker humor. Det bakas även in en del igenkänning i handlingen, ja, nu syftar jag kanske inte främst på mammornas radikala ideér. Men väl fenomenet "klassförälder" och hur olika människors liv kan vara fast vi bor i samma land, samma stad eller område. Där ser jag att titeln kan syfta även till en annan typ av klass, än den gör vid en första anblick. Ändå, trots våra olika förutsättningar, kan det vara så att vi kämpar med liknande problem där i våra olikartade liv.
En bok för dig som uppskattar ett gott skratt, och vill ha en bladvändare att spendera några timmar med. Själv ska jag se mig om efter författarinnans övriga utgivningar, och hoppas att det är lika underhållande som Klassföräldrarna!