Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index

Desser, Klara

| 2004

Flag from sv

10


Alla talar om glykemiskt index. Äntligen en svensk kokbok med nya spännande recept med lågt GI! För den som vill gå ned i vikt, minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Kort sagt - god härlig mat för att må bra. Och man är aldrig hungrig! "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa." Detta har resulterat i Klaras GI-mat med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman". Glykemiskt index är ett sätt att mäta hur snabbt kolhydraterna i maten höjer blodsockret, och därmed insulinet i blodet. Lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, gör att blodsockret hålls mer konstant, man är inte hungrig och man går ned i vikt. Denna kost har många hälsoeffekter,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok