Kitchen confidential En kocks bekännelser

Bourdain, Anthony

| 2000

Flag from sv

222


De flesta kroggäster tror att den mjälla gåslevern med luftig blini och några slingor himmelsk sås som bärs in till bordet har skapats av en känslig, kultiverad konstnär, vägledd av tradition och kunskap, uppfylld av inspiration. Sanningen är grym. De flesta trestjärniga rätter, skriver Anthony Bourdain, har snarare kokats ihop av ett gäng tatuerade sällar, ''helknäppa, moraliskt degenererade, knarkslavar, flyktingar, en skurkaktig samling fyllon, småtjuvar, slampor och psykopater''. I hans värld finns det fler mer eller mindre aptitliga sanningar än så. Bourdain - med förflutet inom CIA (Culinary Institute of America) - arbetar som köksmästare på New York-krogen Les Halles. I denna frispråkiga bekännelse avslöjar han allt om hur det verkligen går till...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marianne Skoglund

2017-08-07

Betyg

Underhållande men jag skulle gärna ha läst mer om själva maten han lagade.

Elin Stenblom

2011-02-20

Betyg

Följ med Bourdain in i den smutsiga verkligheten i de fina köken. Du kommer aldrig att se likadant på restauranger igen.

T

Tina Söderlund

2009-09-08

Betyg

Vad man än vill tro, Så är Det en VÄLDIGT träffande bok angående kökslivet.... jag vet,