Kicki & Lasse

Kihlgård, Peter

| 2007

Flag from sv

359


?Jag vet inte hur jag ska börja. Jag är alldeles tagen och har lipat en hel del. Och skrattat. Och tänkt mer på livet, kärleken och döden än jag gjort sen jag konfirmerades.? ?Ett riktigt konstverk/?/kanske har Kihlgård aldrig skrivit bättre.? Ulrika Knutson, Kulturnytt, P1 Kicki & Lasse är en berättelse om två moderna människor som älskar varandra. Trots allt och livet ut. Vi gör nedslag (stickprov) i deras historia (liv) under drygt trettio år. Lasse tillverkar och säljer jeans. Kicki byter ständigt jobb. Lasse måste ofta resa bort och vara ensam. Kicki måste ofta ta sig en älskare. Lasse vill hastighet, Kicki viktlöshet. De är ett ensamt par. Finns här satir är den inte svart, utan snarare kornblå, eller spräcklig, som ett kamouflagenät genom vilket samtiden ställvis och hastigt låter sig skönjas som solkatter. Finns här melodramatiska...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2020-08-04

Betyg

Riktigt uppfriskande kring en relation med såväl brister som styrkor, men även en grovt skissad livsberättelse. Kändes levande och grep mig.

Lars Willfors

2013-08-04

Betyg

Stark vardagsromantik utan rosa moln. Ökad igenkänning högre upp i åldrarna?

Maria Johnson

2012-01-15

Betyg

Jag läste inte ens färdigt den. Otroligt jobbigt skriven, ett minimum av skiljetecken vilket gör det mycket svårläst.

Susanna A

2010-03-19

Betyg

Kicki & Lasse är en bok som jag inte själv skulle köpa, fått den här som present, men den visade sig vara bättre än vad jag hade tänkt mig. Kanske lite Carpelan-aktig, en viss frihet att skapa sin egen uppfattning om händelser och tankar.

Maria Klamas

2009-08-10

Betyg

Hört om boken i Malous bokklubb, hade för mig att hon inte gillade Kicki - men jag gillade dem båda. boken var kärleksfull och visade hur viktigt det är att ha någon som står upp för en när andra sviker och inte lever upp till det de borde... hur utsatt man är när familjen sviker och lämnar ut sina nära på ett kränkande sätt.... vill läsa den igen, tror formen döljer något mer som jag inte kunde ta till mig när jag var upptagen med att ta till mig personerna

Annelie Carlsson

2009-07-23

Betyg

Handlingen var bra, lite förvirrande bara att den är i bakvänd kronologisk ordning. Men jag gillar inte alls sättet han skriver på. Det är inga citattecken eller liknande och inte heller står det ", sa...." så all dialog är bara som vanlig text. Jag fattar inte vitsen att skriva på det sättet.

Betyg

Spännande och inte förutsägbar kärlekshistoria. Han skriver bra och väldigt varierande, ibland lite experimentellt. Rolig.

Mats Finn

2009-06-13

Betyg

hade stor behållning av den här, tyckte till slut till och med att självmord kan vara romantiskt...