Kent : texter om Sveriges största rockband

Okänd

| 2007

"Jag blir lika förvånad varje gång. Detta otroliga intresse för oss." ­ Jocke Berg, sångare i Kent. Kent: Texter om Sveriges största rockband innehåller intervjuer, artiklar, krönikor och recensioner, allt det mest läsvärda som skrivits om Kent under deras första sjutton år tillsammans. Fylligt, uttömmande och närgånget berättas kronologiskt om Eskilstuna-bandets hela karriär, om musiken, rockstjärnelivet och deras förhållande till fansen. Från de första intervjuerna i fanzines och landsortstidningar till de stora reportagen i magasin och rikspress. För urvalet står musikskribenten Håkan Steen (Aftonbladet, Sonic). Boken är ett samarbete mellan musiktidningen Sonic och förlaget Reverb.

John C

2016-10-23

Ett urval av texter som skrivits om bandet Kent mellan 90-talet fram till 2007. Intervjun som publicerades i Sonic 2002 inkluderas och ramar in allt. Klart läsvärt men den har ju några år på nacken och Kent har ju nästan 10 års karriär att blicka tillbaka på sedan denna publicerats. Är det inte dags att någon skriver den definitiva biografin nu när slutet för karriären närmar sig med stormsteg?