Ljudbok

Katt och råtta

Rankin, Ian

| 2015

Flag from sv

30


En knarkare hittas död i ett ockuperat hyreshus i Edinburgh, liggande som ett kors på golvet med utsträckta armar mellan två nedbrända stearinljus, och med en femuddig stjärna slarvigt målad på väggen ovanför. Det är bara ännu en död missbrukare - tills kommissarie John Rebus börjar gräva sig djupare ner i den likgiltighet och svekfullhet, det förräderi och den smuts som lurar bakom Edinburghs putsade fasad. Ingen annan än John Rebus verkar bry sig om dödsfallet, som alltmer börjar likna ett mord. Här finns en förförisk fara som han nästan kan känna smaken av - något som talar till de mörkaste delarna av hans psyke. IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Gold Dagger, en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award och räknas i dag till kriminallitteraturens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2015-07-19

Betyg

Rankin är alltid bra, men detta är en av de tidiga Rebusböckerna, först nu översatt, vilket förvirrar lite. Man känner inte riktigt igen Rebus. Men en hyfsad trea blir det.

Jan Banan

2015-06-20

Betyg

Nej, det här var inte mycket till mordgåta. Det mest intressanta är istället Rebus egna problem. Han räddar boken från bottenbetyg...Tråkvarning!!!