Katarinas bok

En atmosfärrik och spänningsfylld släktkrönika! Genom 1650-talets Norden drar krigets vindar och det råder missväxt. På Orust har prästfrun dött i barnsäng och systrarna Katarina och Ebba tvingas välkomna en ung styvmor till familjen. Hos Katarina växer viljan att själv skapa sig en framtid, fjärran från faderns och styvmoderns förtryck. Snart nog är hon på väg söderut, mot ett nytt liv som köpmannahustru i danska Ribe. Katarinas bok tar vid där Ulrikas bok slutade och utgör andra delen av tre i Maria Gustavsdotters atmosfärrika och spänningsfyllda släktkrönika om de tre prästdöttrarna Morlandeus. »Det här är böcker att svepas in i och fly verkligheten en stund. Det känns verkligen som att man förflyttas till 1650-talet när man läser ... karaktärerna som känns både levande och äkta ... Jag vill ha mer! Mycket mer.« Bloggen I hyllan »En stark närvarokänsla.« Bibliotekstjänst...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maria Carlsson

2021-08-14

Betyg

Läsvärd romanserie!

Solveig Andersson

2021-03-27

Betyg

Utomordentligt bra, jag fortsätter direkt med trean i serien. Läs den!

Betyg

Del 2 även den super duper bra 😊😊

Ann Simonsson

2018-07-12

Betyg

👍

Karin Axell

2017-04-29

Betyg

Lättfänglsande historiska kvinnoöden. Spännande, intressant och väldigt lättläst trilogi om tre systrar. Jag har i och med denna serie fått lite mersmak för Maria Gustavsdotter historiska intressanta beskrivningar som fick mig att fnissa till lite nu och då. (Ska bli intressant att botanisera bland hennes andra böcker.)

I

ingela mellberg

2016-09-13

Betyg

Fin historisk kvinnoroman

K

Katarina Strid

2016-03-12

Betyg

Tyckte bättre om den här andra delen i serien än den första. Bra research, och episoderna från det krigsdrabbade Ribe berör.
Men man blir nedstämd över hur kvinnornas situation var på den här tiden.

Lotta Lettenström

2015-06-14

Betyg

Fortsättning på Ulrikas bok. Böckerna handlar om prästdöttrarna Morlandeus på Orust i en tid när delar av Sverige var danskt på 1600-talet. Vi får följa hur en kvinnas liv kunde se ut på denna tid. Bra historisk roman!

L

Linda Jönsson

2015-04-16

Betyg

Så himla bra!

My.loved.books

2015-02-27

Betyg

En bra och intressant bok. Ser framemot tredje och sista delen.