Kastvindar

Buthler, Dan

| 2020

Flag from sv

16


Hemligheter. Alla har dem, ingen vill att de avslöjas. Alex Storm, som blivit kriminell mot sin vilja, kämpar för att hålla familjen utanför sitt nya liv. Jessica Storm är skyldig till mord och gör allt för att ingen ska få reda på det.  När Peter Bao, ledare för Hongkong-triaden, planerar att ta över all narkotikahandel i Europa är Alex Storm den som ska se till att det blir verklighet. För att inte Alex ska svika honom skickar han sin personliga torped till Sverige. Samtidigt dras snaran åt kring Alex och Jessica när Nina Trygg på Säpo tar upp jakten på den som mördade hennes man. När ovädret tornar upp sig vid horisonten måste sanningen komma fram om inte Alex värld ska gå under.   Kriminalromanen Kastvindar är den fristående fortsättningen på succén En perfekt storm, första boken i den fartfyllda serien om Alex Storm av powerduon Buthler & Grimwalker.  LEFFE...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A H

2021-03-30

Betyg

Ok

Jennifer Johansson

2020-12-10

Betyg

Tack Bokfabriken för recex!

Kastvindar är andra delen i serien om Alex Storm, där första heter En perfekt storm. Den handlar om Alex Storm som invävs i kriminell verksamhet mot sin vilja, då ekonomin inte går ihop. Och eftersom det är en familjemedlem som är ledaren, så blir det svårare och svårare att ta sig ur.

Precis som första delen är Kastvindar är snabbläst, otrolig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Det är medryckande, intressant läsning om hur svårt det är att dölja sitt andra liv för familj och vänner. Det är ångestladdat, fascinerande och roligt att läsa. Karaktärerna är skilda från varandra och det är lätt att förstå vem som är vem och vilken del av det hela som alla personen står bakom. Det är även roligt att det är med kvinnliga starka karaktärer, och att de också får ta plast. Däremot tycker jag det blir lite barnsligt när de är säger "idiot" stup i kvarten till andra.

Jag tycker även om att vi fokuserar mer på karaktärernas relation till varandra i den här och att tempot är lite långsammare än den förra. Detta gör att man skapar en relation till karaktärerna och börjar bry sig om dem, vilket jag alltid uppskattar i böcker. Jag hade gärna sett fler tillbakablickar på både Alex och Peter, då jag tycker att det ger väldigt mycket till böckerna.

Det jag hade stort problem med i den första kvarstår däremot i den här boken. Det är kapitlet om Sara på sjukhuset, och jag är fortfarande både frustrerad och ledsen över att det inte har bearbetats alls. Jag velade länge på om jag ville fortsätta på serien, men att jag trodde att problematiken skulle visa sig och att något skulle hända, men jag blev oerhört besviken.

Men jag ser ändå emot att läsa bok tre som kommer i mars 2021, och jag hoppas innerligt att Sara får någon jädra rättvisa.