Kastanjeträdets makt

Mårtensson, Bodil

| 2015

Flag from sv

16


Andra delen i medeltidstrilogin som inleddes med Blodbokens tid: Kastanjeträdets makt Jul 1355. Den hårdhänte hertigen Bengt Algotsson vandrar genom ett snöklätt Lundagård på väg mot ett ödesdigert möte i Lunds domkyrka. Algotsson är kung Magnus Erikssons högra hand och hans uppdrag är lika enkelt som det är hatat: kyrkan och adeln måste nu belastas med tunga skatter för att Sverige ska kunna betala för Skånes befrielse. Mötet får ett blodigt avslut och klyftan mellan kungen och adeln blir allt större. Drottning Blanche och kung Magnus firar julen på Kalmar slott. Men oron breder ut sig när Blanche inser att deras uppstudsige son prins Erik har råkat i klorna på rådsadelns främste upprorsmakare, herr Karl Ulfsson av Tofta. Det är uppenbart att kungafientliga planer återigen smids på Stockholmsslott, och det enda vittnet sömmerskan Elin får betala med livet för sin kunskap. Det har...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Marita Ryen

2016-08-31

Betyg

Betyg 3+.

Kim M. Kimselius

2015-12-26

Betyg

Detta är andra delen i medeltidstrilogin som inleddes med Blodbokens tid, en av de bästa historiska romaner jag har läst.

Ännu en gång har Bodil Mårtensson lyckats fånga mig med sin historiska skildring av drottning Blanche och kung Magnus. Många av de personer jag mötte i första boken återkommer här. Jag får återstifta bekantskapen med dem, får veta hur de har utvecklats och vävts in i de intriger som byggs upp runt kung Magnus.

En mäktig historisk roman som jag varmt rekommenderar dig att läsa! Bodil Mårtensson är en mästare på historiska romaner!