Krlekens geografi

Bouraoui, Nina

| 2010

Krlekens geografi skildrar relationen mellan en frfattare och en sexton r yngre man som i sitt konstnrskap inspirerats av hennes Dagbok. Det r en berttelse om besatthet, om att leva i nuet, om tr, om frvntan, om rdslan att bli vergiven, om vnskap och krlek. versttning: Maria Bjrkman Nina Bouraoui, fdd 1967 av en fransk mor och en algerisk far, intar en framtrdande plats bland dagens unga frfattare i Frankrike. Frlaget har tidigare utgivit Pojkflickan (2004), Dockan Bella (2005), Mina onda tankar (2006), Innan mnnen (2008). "Oemotstndlig." Dagens Nyheter "Bde personlig och allmngiltig, svl klassisk som modernistisk, drjer sig romanen kvar, kanske som en av Bouraouis allra frmsta romaner ven i framtiden." Smlandsposten

Anna Christina

2020-06-06

Frsta gngen jag lste denna bok gav jag den "tre stjrnor". Jag strde mig verkligen p att det inte finns varken kapitel- eller styckeindelning i den. Ja, det strde mig spass att jag inte kunde fokusera p frfattarens vackra ordflde. Nu gav jag boken en chans till och betyget har kats p med en stjrna. Och vem vet, om jag skulle lsa den en gng till kanske det faktiskt blir femstjrnigt betyg nsta gng. Fr det r nog s med denna bok, att den br lsas om och om igen.

Snyggt skrivet om besatthet.

Mari Eriksson

2013-01-10

Underbar!

Ulla Englund

2012-06-23

Nej, jag blir inte fngad, snarare lite uttrkad. Sprket r vackert, har flyt, men?

Klinga

2012-04-28

Jag tycker att det hr r s fantastiskt bra. Hon stter ord p det ordlsa tillstndet mellan liv och text, om jag fr lta kryptisk. Hon fr syn p skeenden och tankar och handlingar stunden innan de blir liv och...n, jag kan inte frklara. Fr mig han hon skrivit en magisk text. Flytande, besatt och samtidigt med cool distans. Jag kan bara komma att tnka Roland Barthes Krlekens sprk som r skriven lite likartat. Upplevelsen av den kan jag inte heller beskriva i ord.

Carina Karlsson

2012-03-11

Det hr var det vackraste jag lst om frlskelse och skrivande. Den skra balansen av att leva i nuet och betrakta det som inspiration till skapande.

Det finns bara tv detaljer att nska: styckeindelning och bttre kvalitet p bokbandet som lossnade frn sin prm.

Maria Klamas

2011-11-10

Ville verkligen tycka om denna boken... Hade inga frvntningar egentligen, ingen som sagt ngonting srdeles bra om den, jag hade ingent lst om den... Bara hade en innerlig tilltro till denna lilla vackra bok... Men ack s besviken jag blev... Den sgs handla om en frfattare och dennes krlek till en mycket yngre person... Fr mig blir det bara en massa vackra ord och meningar staplade p varandra i all evighet, utan start, utan slut utan mening.... I stort sett frsta gngen jag var lycklig ver att en bok bara bestod av 95 sidor... fy s trist...

Lotta Berling

2011-07-22

Hller med Amanda nedan om att det blir en trea i betyg jmfrt med andra bcker av Bouraoui som jag har lst. Hon har som alltid en fantastisk sprkbehandling och ett unikt flyt (i den hr boken finns ingen styckeindelning), men jag greps inte lika starkt av hennes ord som i t.ex. Innan mnnen.

jan dalgren

2011-07-17

en notis i Dn ledde mig fram till nina med det svruttalade efternamnet. en flyktig,svrgreppbar bok som nd binder fast mig i nyfikenhet om mtet mellan tv mnniskor. svvande, svrt att veta om det rr sig i fantasien, minnen eller i den sk verkligheten. underbart mlande sprk. starka uttryck fr knsla och sexualitet utan att detta egentligen behandlas. vcker strark mersmak och har redan pbrjat den n mer svvande psykolanalysen i mina onda tankar.

Maria Eriksson

2011-05-25

Fin skildring av en frlskelse, som vxer fram genom drmmar, bcker och brev. Jag kommer att lsa fler bcker av henne!

FranZone c,)

2011-01-14

Kapitells besatthet (men blev lite hndelsels till slut)...

Amanda Nilsson

2010-10-10

Absolut inte hennes bsta. Jag hade s hga frvntningar p boken. Hennes mlande sprk och trffskra formuleringar var inte lika tydligt i den hr boken, i alla fall inte under den frsta halvan av den. Det r drfr svrt att betygstta den. Den var en 4:a jmfrt med andra bcker jag gett en 4:a, men jmfrt med hennes andra bcker s frtjnar den knappt en 3:a. Fast i och fr sig spelar "Mina onda tankar" i en klass fr sig. Hoppas hon fortstter skriva.