Kärlek som befriar

Rivers, Francine

| 2004

Flag from sv

26


Kalifornien, 1850. En tid då män sålde sina själar för en påse med guld och kvinnor sålde sina kroppar för en plats att sova på.Angel förväntar sig inget annat än svek från män. Såld till prostitution som barn, överlever hon genom att hålla sitt hat vid liv. Vad hon hatar mest är männen som utnyttjar henne och som lämnar henne tom och död inuti.Sedan möter hon Michael Hosea.   En man som söker sin Faders hjärta i allt han gör. Michael Hosea lyder Guds kallelse att gifta sig med Angel och älska henne ovillkorligt. Långsamt, dag efter dag, utmanar han Angels bittra förväntningar och trots hennes motstånd börjar hennes frusna hjärta att tina. Men med hennes oväntade upptinande kommer överväldigande känslor om ovärdighet och rädsla. Angel flyr. Tillbaka till mörkret, bort från sin makes starka kärlek, livrädd för sanningen som hon inte längre kan förneka: Hennes slutliga räddning...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabet Berg

2019-02-27

Betyg

En fantastisk bok som jag verkligen kan rekommendera. Den handlar om en prostituerad kvinna som av olika anledningar (hon är ett offer!) har begått en hel massa synd. Hon gifter sig (väldigt ovilligt) med en man som heter Michael Hosea, och han gör så gott han kan med att lyda Gud, men det är inte lätt. De båda kämpar, men på olika sätt. Boken innehåller en del problematiska stycken men eftersom den är så bra så ... ja, jag vet inte. Måste något vara dåligt för att det är problematiskt? Det är inte det i det här fallet. Jag rekommenderar starkt denna bok. Även fast jag aldrig har varit prostituerad (tack gode Gud!) så kan jag känna igen mig mycket i hur hon börjar höra Guds röst. Det är realistiskt.

Betyg

En riktig bra roman, denna gillade jag väldigt mkt

Betyg

Denna bok var helt okej

A

Amelie Lehtonen

2013-10-31

Betyg

En fantastisk berättelse! Det var min 25åriga lillebror som övertalade mig att läsa den. Inom ett par veckor hade både jag och mamma och pappa läst den. Vi alla fyra var helt hänförda!

Sofies bokblogg

2011-04-10

Betyg

En oerhört stark och välskriven bok som verkligen bet tag i mig. Jag tvekar inte en sekund att ge den fem stjärnor! Läs den!