Kärlek och stålull

Pipping, Lisbeth

| 2004

Flag from sv

100


Kärlek och stålull - Att växa upp med en utvecklingsstörd mamma Lisbeth Pipping berättar i boken om sin svåra uppväxt med en utvecklingsstörd mamma och två små systrar. Det är en självbiografisk berättelse om en utsatt och plågad barndom, men också om överlevnad och revansch. Trots svårast möjliga utgångsläge kunde Lisbeth vända sina villkor och skapa sig ett bra liv. Idag är Lisbeth gift och mamma till två barn. Hon är en ofta anlitad och mycket uppskattad föreläsare i frågor om barn till utvecklingsstörda föräldrar.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Maria Moden

2020-12-15

Betyg

En gripande uppväxthistoria med hemska ögonblick, men ändå hoppfull. Den stora frågan är Hur kunde det vara så att ingen såg?

Betyg

Hemsk berättelse ur verkligheten som får mig att undra hur detta kan ske mitt ibland oss

T

Therese

2017-09-19

Betyg

Mycket bra och välskriven bok om en svår uppväxt med en utvecklingsstörd ensamstående mamma. Boken är inte skriven het kronologiskt, vilket till en början kan var lite förvirrande men som sedan bara lyfter berättelsen.

I

Inger Jonsson

2015-01-14

Betyg

Mycket gripande. Har haft jörmånen att få lyssna till ett föredrag som författarinnan höll. Imponerad av hennas styrka.
Vi måste alla hjälpas åt med att "se" alla barn!

I

Inger Jonsson

2015-01-14

Betyg

Mycket gripande. Har haft jörmånen att få lyssna till ett föredrag som författarinnan höll. Imponerad av hennas styrka.
Vi måste alla hjälpas åt med att "se" alla barn!

Maria Jönsson

2012-12-08

Betyg

Barn i fara. Anmälan till socialtjänsten. Var inte anonym när anmälan görs för det är svårare att följa upp då. Bra bok. Trots allt inte självömkande. Vilken stark kvinna.

L

Betyg

Gripande o fantastiskt klok bok. Att förlåta är stort. Att människor kan repa sig o gå vidare efter sånt här är helt makalöst.

A

Anne Lundin

2011-05-11

Betyg

En oerhört gripande dokumentär om två systrars uppväxt med sin förståndshandikappade mamma. Boken väcker många känslor och funderingar och lämnar ingen oberörd...

N

Nathalie Parkvall

2010-06-24

Betyg

Otroligt gripande berättelse. Jag sträckläste den och blev oerhört berörd. Vilken fruktansvärd barndom - att hon står på benen är ett under. Hatten av för Lisbeth!

Hanna Seven

2010-03-25

Betyg

Missbedöm inte mitt betyg. Köpte boken för någon vecka sedan. Jag har inte läst den än, men såg hennes föreläsning live. Jag säger bara WOW vilken kvinna. Hon är helt enastående att höra på. Jag vågar faktiskt sätta 5 på boken med tanke på föreläsningen.

kristina johansson

2009-08-31

Betyg

Läste den här boken för ett bra tag sedan men den har satt djupa spår i mitt hjärta. Läs den, du glömmer den aldrig!