Kärlek

Ørstavik, Hanne

| 2002

Flag from sv

32


Vibeke och hennes son Jon är nyinflyttade till en liten ort i Nordnorge. Jon går ut för att sälja lotter och Vibeke går till biblioteket. Därifrån får läsaren följa de två i spåren genom den kalla vinterkvällen. En smygande oroskänsla växer sig allt starkare medan natten närmar sig morgonen. Mor och son lever i varsin värld. Hanne Ørstavik är en av Norges mest tongivande unga författare. Hennes böcker är flerfaldigt belönade.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emelie

2011-10-29

Betyg

Väldigt mycket uppbyggande av spänning, och en väldigt mysig bok. Men det finns inget direkt klimax och egentligen ingen speciell berättelse. Om denna bok hade haft en väldigt vackert språk så hade det varit en mycket bra bok, men eftersom det är korta meningar och inget häpnadsveckande språk så tycker jag att det enda som var bra i boken var just spänningen.

Mylar .

2011-10-09

Betyg

Kanske är det bristande översättning, men med tanke på originalspråket är det nog författaren själv som skriver lite korthugget. Det är för mycket han, hon, den, det och korta konkreta meningar, vilket ger ett dåligt flyt i läsningen.
Boken blir ändå läsvärd tack vare en tät spänning och fantasirik omgivning till den förutsägbara historien.