Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna

Sjögren, Anna

| 2008

Flag from sv

6


Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta. I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter. Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen. ”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok