Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter

Fransson, Karin

| 2008

Flag from sv

7


Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm. I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker. Så här skriver Karin om basilika: "Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok