
De är fyra medlemmar. De bor i en gul villa utanför Malmö och är så framgångsrika att de kan hålla sig med städerska. Städerskan Kadefa konstaterar för sin del att den här familjen är komplett galen. Mor och dotter skriker hela tiden i munnen på varandra. Barnen visar ingen respekt för föräldrarna och framför allt har de inte någon känsla för sina rötter. Fast det senaste bråket handlar om att äldsta dottern Parisa, familjens egotrippade dramadrottning, absolut vill uppsöka sina rötter.Hon kräver att få åka till släkten i Tehran för att ta de spektakulära bilder på en uråldrig religiös ceremoni som garanterat ska höja betyget på hennes projektarbete i gymnasiet. Mamma Nouhsin tvärvägrar att skicka sitt barn till prästväldets Iran. Pappa Mehrdad håller med. Fast han håller lite med dottern också. Lillasyster Baran är helt ointresseradav såväl Iran som debatter. Hon hör inte heller vad de andra...
Visa mer
Recensioner
2020-10-11
Betyg
Marjaneh Baktiari Beskriver integrationen samhället med både humor, tragik och sorg. Familjemedlemmarna har olika strategier för att integrera i det svenska samhället. Tänkvärt. Stark 3:a
2012-02-29
Betyg
Den vill så mycket den här boken - och tyvärr blir det lite splittrat. Debattbitarna blir lite tråkiga, och helst hade jag läst mera om döttrarnas resa till Teheran.
Betyg
Visst är det lite av ett löjets skimmer över familjen och ett lite abrupt slut (där hon dessutom rekommenderar sin första bok!) men jag kan inte annat än älska de galet humoristiska personligheterna och skildringarna av det rika Teheran. Allt från politiskt korrekta och välmenande naiva svenskar till invandrare som resonerar med varandra kring integration och hur integrerade de egentligen är finns med i boken. Den är dessutom extra rolig om man bott i Malmö och åkt buss där regelbundet...!
2010-10-10
Betyg
Når inte riktigt lika höga höjder som debutboken men klart läsvärd med schvung, humor och ironi!
Betyg
Lite besviken, faktiskt. Kanske för att jag verkligen störtgillade förra boken - Kalla det vad fan du vill - som hade flyt, fanstastisk humor, självironi. Den nya boken kändes lite pretentiös. Skildringarna från hypermoderna Iran var dock riktigt intressanta. Det var inget jag hade kunnat föreställa mig!