Kan du ingenting Pettson?

Nordqvist, Sven

| 2019

Findus utmanar Pettson i olika fysiska svårigheter som att stå upp och ner och klättra i träd. Pettson gör så gott han kan med tokiga resultat som lockar till skratt. Till slut gör han det han kan bäst ...Findus utmanar Pettson i olika fysiska svårigheter som att stå upp och ner och klättra i träd. Pettson gör så gott han kan med tokiga resultat som lockar till skratt.

Har du yngre barn (0-3 år) och längtar tills ni gemensamt kan läsa dina gamla Pettson-böcker?
Då är ett tips att kolla in dessa böcker som introducerar Pettson och Findus för en yngre målgrupp.

I ”Kan du ingenting, Pettson?” utmanar Findus Pettson på massor av krångliga rörelser. Men Pettson som blivit gammal och stel är hela tiden sämre än Findus.
Men när det kommer till att packa picknickkorg, ro båten ut till ön och duka upp en mysig picknick. Då är Pettson en riktig hejare. En mysig bok för de yngsta som verkligen fångar Pettson och Findus fina relation. Som vanligt full av Nordqvists egna fantastiska illustrationer.
En rolig detalj med denna bok är att jag tänker att det kan passa att läsa denna bok i förskolan och sedan spinna vidare på läsningen genom att utforska rörelserna från boken tillsammans med barnen.