Kamrater på en irrande planet

"Underbar liten bok från ovan" Svenska Dagbladet Äventyraren, flygaren, myten och författaren Antoine de Saint-Exupéry skildrar i Kamrater på en irrande planet frändskapen mellan det tidiga 1900-talets flygpionjärer, som med fara för eget liv etablerade luftlinjer mellan Europa, Afrika och Sydamerika. Vid sidan av äventyren och hjältemodet berättar han här också om ensamheten och poesin som ryms mellan stjärnhimlen och de öknar, städer, berg, slätter och hav som flygaren ser under sig. I Saint-Exupérys humanism är individens drömmar och förhoppningar utgångspunkt för en storartad lovsång till kollektivet och mänskligheten.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Liza Bolin

2012-08-10

Betyg

Poetiskt språk, passagen när han är vilse i öknen jättebra, förvånansvärt snabbläst men gav inget bestående intryck. Lite pretentiös.

Nanna Naumann

2012-03-26

Betyg

En bok jag borde ha läst som tonåring - då hade den nog fått 5 stjärnor! Idag hade den sina svackor. Det är tur att boken inte är längre, då den känns som en upprepning av sig själv många gånger. Samtidigt lämnar den mig med tankar kring vad som är viktigt i livet, vilket meriterar betyget. Jag kan dock tycka att Saintexupéry är aningen fördomsfull...