Kalle med klänning

Nu här i nytryck! När Kalle har sommarlov får han sin kusins gamla klänning med silverprickar. Kalle älskar klänningen, den är mycket svalare och skönare än hans skjorta och byxor. Och när han börjar skolan efter sommaren så vägrar han ta den av sig. hans lärare klagar och hans kompisar skrattar - tills den dag han gör mål efter mål på fotbollsmatcherna. Kalle har en äkta målgörarklänning. Och nu vill alla andra också ha en... "Välskriven bok med ett jätteroligt tema!" /Barnboksbloggen, Allt om Barn "Charmig, revolutionär och humoristisk bok med ett angeläget budskap. Alla är lika värda och man ska våga vara precis som man önskar att vara. "För Kalle är det normalt att ha klänning, alltså är han normal". Det här är en sagobok som även lämpar sig som läromedel i skolundervisning om genus och jämställdhet."/Bookis "En rolig och annorlunda högläsningsbok!"/Elisabeth Hasling,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2012-02-17

Betyg

Bra högläsningsbok från ca 4 år, som på ett positivt sätt ifrågasätter rådande normer. Kalle har en härlig självkänsla, och är en stark och bra förebild när det gäller att hävda sin egen vilja och smak. Katarina Dahlquists biler är färgglada och rika och ger barnet mycket att titta på, vilket kan behövas då texten är ganska lång.

Caroline J

2011-02-15

Betyg

Bra genus bok. Men lite minus att klänningen bara används för att bli bättre. Ger killarnas byxor sämre möjligheter med andra ord?