Kalldrag

Sköld, Markus

| 2016

Flag from sv

22


För drygt sextio år sedan sprängdegruvarbetaren Pär Klang sig in i en grottaunder Lyktberget. En kraft som ingenkunnat föreställa sig släpptes lös medfasansfulla följder.Bara en bit från det nedlagda gruvhålet vidfoten av berget flyttar Therese och Johnin i direktörsvillan med sin lilla dotter.John har fått chansen att bli vd för bruksortenGränshammars stålindustri och Therese,som tröttnat på sitt jobb som ekonom, ser enmöjlighet att byta riktning i livet.Men medan Therese blir alltmer ensam ochvilsen i sin relation till John och i sitt försökatt hitta sig själv, börjar märkliga saker händai huset. Samtidigt dras Therese till mystikenkring gruvan och det blir alltmer tydligt förhenne att hon måste söka svaren i historien.Innan den upprepar sig.Kalldrag är en ryslig historia om utanförskap,besatthet och om krafter som aldrig bordesläppts lösa.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Om du vill ha ett avbräck mot krim och deckare, så är detta en fin liten bladvändare.
Korta kapitell ger en serietidningseffekt där man ogärna lägger den ifrån sig. Bara ett kapitell till.
Var går gränsen mellan verklighet som man kan känna själv och vad som är övernaturligt.
Kalldrag är en spännande skildring om att leva med otäck kunskap som omgivningen förnekar.
Det blir till att läsa fler böcker av Sköld!

Betyg

Detta är en utmärkt bok att läsa om man vill bli ordentligt uppskrämd. Vilket passar mig utmärkt. Det jag inte tänkte på var att jag var ensam hemma när jag sent på kvällen/natten låg och läste denna. Jag vågade knappt gå upp och gå på toa sedan.......Boken har allt man kan önska sig av gengångare och ondska, men det handlar också om att komma ny till en plats och försöka smälta in och bli med i gemenskapen. Jag rekommenderar varmt boken till alla skräckälskare, är man lite rädd av sig kanske man ska läsa i dagsljus.

Eftersom jag gillar skräckböcker som har allt, vilket denna hade, så ger jag boken mitt högsta betyg 5 av 5

Monika W

2016-11-05

Betyg

För den som följer min blogg kommer det väl inte direkt som någon överraskning att jag gillar skräck. Den där som är smygande och ger obehagskänslor. Kalldrag fick jag redan i augusti, men eftersom skräck passar allra bäst på hösten, när det börjar bli mörkt på kvällarna, så sparade jag den till nu. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/11/kalldrag-av-markus-skold.html

Marc Moore

2016-10-11

Betyg

Okey tidsfördriv men jag saknar någon typ av krypande obehag och atmosfär, här är de ganska rätt på. Dessutom tycker jag att det bara är Therese karaktär som utvecklas något, dom andra är väldigt anonyma och endimensionella.
En del av personernas reaktioner är inte särskilt trovärdiga.

J

Betyg

Isande läskig, gripande & fängslande!