Kall hud

En man landsätts på en avlägsen liten ö för att byta av väderrapportören som tjänstgör där. Men han står ingenstans att finna och den enda levande människan på ön är en galen fyrvaktare som har barrikaderat sig i fyren. Har han dödat den saknade väderrapportören? Eller är han själv densamme? Så faller mörkret, och hundratals grodmänniskor tar sig upp ur havet och anfaller ön. Natt efter natt rasar de våldsamma striderna mellan människor och havsvarelser, medan ett drama av ett annat slag utspelar sig i fyren. Albert Sánchez Piñols debutroman är en ond saga i H P Lovecrafts och Joseph Conrads anda, men ytterst är det en berättelse om krigets mekanismer och om vikten av att se människan under grodhuden. Översättning Jens Nordenhök

John C

2016-08-29

En man blir förvisad till en ö för att undersöka klimatet men upplever snart mycket konstiga saker som sker på ön. Som Lars skrev, lite Lovecraftstuk och det är väl egentligen inte helt oävet men den är lite för långdragen för sitt eget bästa...

Lars Willfors

2013-08-01

Lovecraft-pastisch som börjar bra men snabbt blir trist.

erik linge

2011-05-27

en underhållande bagatell med lite klassiska skräckinslag.

Detta är en av de sämsta böckerna jag läst, den blev bara för mycket jag kom ungefär in i halva boken innan jag gav upp den helt.
Den handlade om en massa underliga varelser som är ute efter den man som har fått i uppdrag att föra anteckningar över klimatet på den isolerade ön.

H

Helena Hellsberg

2009-06-30

Man får i uppdrag att föra anteckningar över klimatet på en isolerad ö där det snabbt blir tydligt för honom att underliga varelser är ute efter honom. Lovecraftkänsla utan att du behöver förlora alla sanity points.

Siri Haavimb

2009-06-17

Grodmonster, tidelag och galenskap. Mer än så behövs egentligen inte sägas. Den är lättläst och lyckas ibland med att få ens puls att öka. Språket är inte fantastiskt, men det är inte det som är det viktiga här, utan det är själva berättelsen. Den i sin tur kan sammanfattas med två ord; lite koko.