Kalaharis skrivmaskinsskola för män

Fjärde delen i serien om Botswanas mest kända detektivbyrå! Mma Ramotswe står inför en utmaning: en före detta polis har öppnat detektivbyrå i Gaborone och hans skrytsamhet gör Mma Ramotswe och hennes medhjälpare, Mma Makutsi, mycket upprörda. Detektiv Cephas Buthelezi hävdar att enbart män kan lösa svåra fall, och han hånar Damernas detektivbyrå i lokaltidningen på det skändligaste vis. Mma Ramotswe tänker inte låta sådana påhopp stå oemotsagda! Mma Makutsi behöver extrainkomster och gör iakttagelsen att män saknar kunskaper i maskinskrivning. Hon är övertygad om att det beror på att män inte vågar lära sig skriva maskin tillsammans med kvinnliga elever, för tänk om kvinnorna är bättre än dem Mma Makutsi ser lösningen på sina ekonomiska problem och startar en kvällskurs för män! Skrivmaskinsskolan för män blir en succé och leder även till en lika glädjande som oväntad upplevelse...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Svensson

2019-02-06

Betyg

Är totalt beroende av Mma Ramotswe... Väldig målande och bra skrivet.

Bokdjungeln

2018-06-25

Betyg

Precis som Giraffens tårar är denna bok lättläst och passar som semesterläsning. Den kommer nog glömmas bort lika snabbt som det tog att läsa ut den. Men för skön läsning i hängmattan så passar den utmärkt.

E

Ewa H

2018-05-25

Betyg

Det här är småputtrigt charmigt. Inte mycket till deckare men väl om livets förtretligheter, lite långt mellan" brott och straff". Men det är ändå med ett småleende man får Botswanas moraliteter till livs och fiffiga lösningar på det mesta. Läser gärna en bok i serien då och då.

Emma

2013-12-15

Betyg

Jag får ge den här fyra i betyg, för jag tycker att den flöt på så mycket lättare än vad de tidigare böckerna gjort. Det kan hända att jag har vant mig vid hur de är skrivna... Att läsa om Mma Ramotswe igen har verkligen blivit som att återförenas med en kär vän. Det är inte mycket till handling, men boken är bara trevlig helt enkelt och emellanåt dyker det upp små kommentarer som är riktigt tänkvärda.

E

Ellinor Karlberg

2013-11-20

Betyg

Ingen höjdare, ingen riktig handling. Gillar serien, mysfaktorn! Men de tidigare böckerna i serien var bättre.

Maria Myrberg

2013-09-29

Betyg

Gullig välskriven bok

Liam Olsson

2011-10-29

Betyg

Underbar! Med fötterna på jorden öppnar författaren en dörr till en vardag som jag aldrig skulle fått ta del av annars. Väldigt charmig feel-good-bok!

S

Sofie Petersson

2011-05-13

Betyg

De mysiga böckerna om den underbara detektiven Mma Ramotswe börjar kännas urvattnade. Alexander McCall Smith har tappat lite av den härliga gnistan i böckerna och kör på tomgång i den här boken.

E

Eva Svensson

2011-02-15

Betyg

bra.

Kjerstin Vogel

2010-03-23

Betyg

dessa böcker gör mig glad, här finns värme! ingen stor litteratur, men levande människor

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Del fyra i serien och de första tre har jag naturligtvis oxå läst.
De är lättlästa och lättuggade och lättglömda, sådan litteratur behöver man oxå ibland.
Det förvånar mig fortfarande att de kallas deckare.. Det är enkel vardag för mig, och enkelt språk, men på något sätt berör de lite ändå. Jag tänker fortsätta läsa serien för jag gillar Mma Ramotswe och hennes lite kluriga manipulerande sätt.

Mona Guttke

2009-07-17

Betyg

Jag trivs gott med Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå. En kopp roibooste känns också helt rätt när jag läser. Det vilar ett visst lugn över Mma Ramotswe och hennes " små " mysterier.