Kaktus

Haywood, Sarah

| 2021

Flag from sv

5


Susan Green har full koll på läget och en tydlig bild av hur hon vill att livet ska vara. Hon har en lägenhet som är perfekt att bo själv i och ett jobb som passar hennes logiska tänkande - här finns ingen plats för smetiga och kletiga känslor. Men när Susans mamma oväntat går bort, samtidigt som hon upptäcker att hon själv ska bli mamma, blir hennes största rädslor plötsligt verklighet. Hon håller på att förlora kontrollen. Och så är det Rob, den något suspekte men välmenande vännen till Susans hopplöse bror. När förlossningen närmar sig och världen trasas sönder alltmer är det hos honom som Susan oväntat finner stöd. Kanske finns den sanna kärleken och förmågan att älska sig själv trots allt inom räckhåll - bara hon vågar släppa taget.Kaktus är en charmig och skarpsinnig roman som hyllats av Reese Witherspoon i hennes bokklubb och som ska bli Netflix-film med filmstjärnan själv...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Susan, gillar ordning, effektivitet och när saker är förutsägbara. Så inträffar två oväntade händelser, hennes mamma dör hastigt och hon upptäcker att hon är gravid vid 45-årsålder. Hon som inte skulle ha barn. Susan tycker modern alltid favoriserat brodern Ed och så även i testamentet. Och så har Ed låtit sin vän Rob bo i mammans hus. Nu har hon ingen kontroll alls.

Det här är Susan Haywoods debut och den har hyllats av bland annat av Reese Whiterspoons.

På framsidan står ”även en taggig kaktus blommar till slut”. Jag håller inte med om att Susan är en taggig kaktus, även om hon gillar dem. Jag gillar henne. En modern kvinna som tagit kontroll över sitt liv och inte hänger upp sitt liv på en man. Hon kanske går lite väl långt i sina effektivitetsförslag, men vad är det för fel med att vilja vara effektiv? Hennes bror är det svårare att gilla, en riktigt bortskämd typ.

Susan bor i London och det är fullt av härliga Londonskildringar.

Kul och härlig feelgood! Ser framemot filmen som lär vara på gång.

Betyg

Blev så sugen på Sarah Haywoods ”Kaktus” när jag såg den i flödet att jag mailade @harpercollins_nordic och bad om ett recensionsexemplar, och två dagar senare damp det ned i min brevlåda. Tack! Boken ska påminna om Eleanor Oliphant (älskade den boken) och @reesesbookclub har även läst den. Ni förstår peppen! Så vad tyckte jag om boken om 45-åriga Susan Green, som samlar på kaktusar och blir gravid samtidigt som hennes mor dör? Jag älskade den! Och ja, den påminner om Oliphant, den där härliga smått fyrkantiga bokstavstolkande perfektionisten som går sin egen väg. Boken är underhållande, rolig, fin, sorglig och smart. Det är en bladvändare utan att vara en feelgood. Mycket bra. Fler som läst? Annars bara gör’t!

Betyg

Kaktus är en välskriven feelgoodroman fylld av rappa dialoger och intressanta karaktärer. Jag blev först chockad av huvudkaraktären Susans hårda och okänsliga personlighet, men efter några kapitel njöt jag verkligen av hennes skarpa, men underhållande tankar.

Sarah Haywood har skrivit en nytänkande och charmig roman om hur livet ibland överraskar och utmanar en. Jag fastnade för alla trovärdiga karaktärer, och jag tyckte om det snabba tempot i berättelsen. Jag blev aldrig uttråkad, utan ville hela tiden läsa mer.

Handlingen är underhållande, och innehåller samtidigt en fin svärta vilket ökar trovärdigheten i berättelsen och nyfikenheten hos läsaren. Jag blev positivt överraskad av bokens spännande konflikter mellan Susan och hennes bror, samt att berättelsen dessutom tar upp Susans sökande efter sanningen om testamentet. Dock hade jag önskat fler miljö -och karaktärsbeskrivningar då jag inte riktigt kunde se dem framför mig.

Generellt är Kaktus en härlig och skarpsinnig feelgood om livets upp -och nergångar, och jag kan starkt rekommendera den till er som vill läsa en bok fylld av humor, unika karaktärer och taggiga personligheter. Jag kommer absolut läsa mer av Sarah Haywood i framtiden!

idasrecensioner.se

Betyg

Lysande, charmig och rolig!

Betyg

Hej å hå vilken bok!!!
Jag har skrattat och jag har förundrats. Denna människa Susan Green hon är bara för mycket hela tiden. Hon är ett kontrollfreak av guds nåde och hon är lika taggig som hela hennes kaktussamling tillsammans, men ändå så har hon något som man bara inte kan låta bli att tycka om.

Kaktus är en charmig och skarpsinnig roman som hyllats av många världen över och som nu även ska bli Netflix-film.Den här berättelsen är allt från gripande och underfundig till underhållande och tänkvärd och dessutom inte helt förutsägbar.
Jag säger bara LÄS