Kabinettets hemlighet

Widmark, Martin

| 2008

Flag from sv

18


Widmark skriver ungdomsroman!Med de kritikerrosade böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå, David och Larissa, Nelly Rapp och Sjörövar-Rakel med flera, är han pusseldeckarnas mästare. Flerfaldigt prisbelönade Martin Widmark ger nu ut sin första roman för ungdomar. ?Det här är precis den boken som jag hade velat läsa när jag var 15 år?, säger han själv. ?Den handlar om kärlek, historia och människans villkor - ja, om livet.?Io är en ung man i slutet av 1700-talet i Linköping. Han går som lärling hos boktryckaren i staden. En dag kallar domprost Samuel Älf på honom. Io får i uppdrag av den döende domprosten att teckna av samlingen i dennes kuriosakabinett.    Hos domprosten bor Clara, en ung kvinna med ett mystiskt förflutet. Det ska visa sig att Samuel Älf bär på en väl bevarad hemlighet, och Ios uppdrag innefattar långt mer än att nedteckna föremålen uppe i kyrkotornet.    Genom resor i tiden...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bra om man har en viss förkunskap i historia. Liknar Slottets förbannelse i och med att huvudpersonen gör tidsresor till olika tidsåldrar.

Emelie A

2012-02-28

Betyg

Tyckte mycket om den, trots några små faktamissar. Kanske lite väl "tung" gällande vissa saker för att klassas som ungdomsbok? I alla fall för yngre ungdom.

Monika Häägg

2010-06-06

Betyg

Mycket spännande och välskriven historisk ungdomsbok. Ser fram emot nästa ungdomsbok av Martin Widmark.