Just nu är jag här

Ståhl, Isabelle

| 2017

Flag from sv

114


En generationsroman om pulsslagen i en hjärtlös tid, som kommer att åldras med behag. Dagens Nyheter Rysande bra samtidsspegel Aftonbladet Vilken stjärnsmäll! [] Just nu är jag här är kort sagt en bok som vågar vara filosofisk, humoristisk, varm och kall - allt på samma gång. Arbetarbladet En svindlande säker romandebut Göteborgs-Posten så sinnligt, känsligt, lätt och tonsäkert. Norrländska Socialdemokraten En rörande och träffsäker skildring av den moderna mjältsjuka som är konsekvensen av att vi delvis tappat kontakten med de platser där vi rör oss och de människor vi möter Expressen Vi fick Pär Rådströms Ärans portar, Ulf Lundells Jack och Per Hagmans Cigarett. Lägg till Isabelle Ståhls Just nu är jag här. Svenska Dagbladet Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Bok som talar till 2000-talsmänniskan

T

Therese Olsson

2017-11-19

Betyg

Innehållet och språket griper aldrig riktigt tag.

T

Therese Olsson

2017-11-19

Betyg

Innehållet och språket griper aldrig riktigt tag.

J

John C

2017-09-09

Betyg

Elise som närmar sig 30 berättar om sitt liv. Ett liv bestående av ströjobb, studier, Tinderdejter, krogbesök och en hel del psykofarmaka. Hon träffar Victor som hon blir tillsammans med och flyttar ihop med och tror att hon ska bli lyckligare. Dessvärre visar det sig att den tomhet hon tidigare känt fortsätter sig göra sig påmind.
Språket är bra, samtidsmarkörerna är många och att det pratas om detta som en generationsroman förstår jag absolut. Men vill lägga till att det handlar mycket om psykisk ohälsa och svårigheter människor kan ha i sina relationer med andra människor också.
Framför allt: en riktigt bra debut!

Torbjörn Nilsson

2017-07-14

Betyg

Åh, vilken obehaglig och bra bok detta är! Riktig bladvändare dessutom.