Jussi : sången, människan, bilderna

Forsell, Jacob

| 2010

Flag from sv

9


Jussi Björling är kanske den störste tenor vi någonsin lyssnat till. "Rösten med tårar i" är fortfarande älskad och spelas oupphörligen över hela världen. Jussi Björling blev Jussi med hela svenska folket och vi älskar honom, inte bara för hans undersköna sång utan också för att han var en människa med både styrka och svagheter. I stora stunder på de ledande operascenerna var han den uppburne världstenoren, i svaga stunder var han dalpojken från Stora Tuna. Jussi Björling föddes i Borlänge 1911. Tillsammans med sina två bröder skolades han i sång av sin far och turnerade med dem under namnet Björlingkvartetten i Nordamerika och Norden. Nitton år gammal gjorde Jussi sin debut på Stockholmsoperan. Genombrottet kom när han 1931 uppträdde på Tivoli i Köpenhamn och en samstämmig kritikerkår lovordade hans sång. Snart hade den internationella karriären tagit fart. Metropolitan, La Scala i Milano,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Karin .

2011-01-01

Betyg

Min mamma skulle nog ge boken minst dubbla femmor :) Ett praktverk som är väldigt intressant att bläddra igenom. En världstenor som (enligt de lärde i den branschen) aldrig kommer att kunna överträffas. Det är möjligt att det är så, boken är iallafall värd att läsa även om det krävs ett rejält bord som stöd :)

Tarja Ahlgrén

2010-10-28

Betyg

En fantastisk bok för alla Jussi-älskare! Cd med musiken, alla fakta, massor med underbara bilder och så Björn Ranelids personliga text till allt detta.