Jungfruns älskare

Gregory, Philippa

| 2005

Flag from sv

178


1558 ringer kyrkklockorna för att tillkännage att Elizabeth I är Englands nya drottning. Hon har överlevt oräkneliga ntriger i sitt unga liv och äntligen är tronen hennes. Men hon har ärvt ett sargat och fattigt kungadöme, slitet av motsättningar och hotat av många fiender. Vid hennes sida finns adelsmannen Robert Dudley. Hans far blev avrättad för förräderi och själv satt han länge fängslad i Towern nu är han fylld av revanschlusta och äregirighet. Om han kan bli den vackra drottningens förtrogne är hans lycka gjord. Han och Elizabeth rör sig snart i en förförelsedans som hovet iakttar med oblida blickar: Robert Dudley är gift och omöjlig som kunglig gemål. Robert och Amy gifte sig av kärlek, men äktenskapet är inte lyckligt. Robert längtar efter makt och i drottningen har han funnit sin like. Medan passionen mellan honom och Elizabeth växer drömmer Robert om skilsmässa och om att bli...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Nerdy Books

2018-08-30

Betyg

Jag gillade den här boken rätt mycket, även om jag tyckte att Drottning Elizabeth porträtterades som ett veligt barn på nåt sätt. Det var lite irriterande, men samtidigt är det ju ett skönlitterärt verk så man får ju ta ut svängarna så klart. Men den var helt klart läsvärd!

http://nouw.com/nerdreadingbooks

Josefine Ejebjörk

2011-10-09

Betyg

Bara okej för att vara Gregory, jag tycker att hennes historier brukar engagera mer.

Emelie A

2011-08-29

Betyg

Tycker att Gregory har lyckats mycket bra med sina personbeskrivningar, speciellt då Amy Robsart. Hennes historia är tragisk och man fångas av det sorgliga i berättelsen och av de oväntade, intrikata intrigerna som speciellt Cecil utmärker sig genom. I alla fall jag fick en helt annan bild av Elisabet I än jag hade innan.

Gunilla Jönsson

2011-07-10

Betyg

Javisst gillade jag den här boken också!!

Helena Nilsson

2010-07-25

Betyg

Tråkig. Läste inte ut den.

Engelska Väninnan

2010-02-19

Betyg

(The virgin's lover, 2004) Den engelska titeln säger mer. En historisk roman som täcker tiden 1558-1560. Platsen är Elizabeth Is(1533-1603) hov i England. Huvudperson vid sidan om Elizabeth är Robert Dudley(1532-1588). Elizabeth blir drottning och barndomsvännen Robert kallas till hovet."Sweet Robin" blir gunstling vid hovet och hoppas bli gift med drottningen. Men han var ju redan gift! Detta är den spännande intrigen i boken och den är faktiskt sann. Tudortiden är så spännande och underhållande. Intresserade av hovlivet och historien under denna tid ska absolut läsa boken och inte missa BBCserien. Bredvid hennes dödsbädd fann man ett brev från Robert. "His last letter" hade hon noterat på det. Robin hade då varit död i femton år.

Betyg

Man blir kär i kärleken av denna bok. Till alla...läs den så ska ni få se vad jag menar!